Er is een trend gaande van hipsters die tarwegrassapjes drinken en meisjes die havermout kopen, deze versieren met goji bessen en cacao nibs, en niet eens weten waarom. In Amsterdam popt de ene naar de andere sla- en sapbar op en ook de supermarkten – en Marqt met een q – verkopen ineens raw superfoods en super green juices. Natuurlijk zijn superfoods, sapjes en havermout een hype geworden, maar tegelijkertijd is er een diepere ontwikkeling gaande die zich focust op minder bewerkt en plantaardig eten en die waait volgens mij niet zo snel over. Al die mensen, die gezonder gaan eten, gaan een verschil merken. Deze mensen worden zich steeds bewuster wat eten met hun lichaam doet.

cropped-cropped-dsc_023011.jpgMeer mensen worden zich bewust van de rol die voeding speelt in onze wereld. Er ontstaat steeds meer weerstand en protest tegen onnodige toevoeging (en het verbergen) van suiker, zout, vet, e-nummers en andere rotzooi in voedingsmiddelen. In steeds grotere mate ontstaat vraag naar ”puur”, ”natuurlijk” en ”eerlijk”. Voor ons, voor de dieren en de wereld.

Gezondheidsmoe
Maar gezond eten? Wat is dat? Alle informatie over voeding en diëtiek is zo tegenstrijdig dat ik wel begrijp dat mensen zo onderhand een beetje ‘gezondheidsmoe’ worden. Om deze reden ben ik niet van plan om met deze blog een bepaalde (plantaardige/veganistische) levensstijl te prediken. Dat is ook niet slim, want de wetenschap rondom voeding is constant in ontwikkeling. En wij ook.

Mocht je het nog niet gemerkt hebben, ik ben zelf heel erg enthousiast over het eten van heel veel groente en fruit (of raw food als je hip wilt doen). Ik praat veel en graag over voeding en persoonlijke ontwikkeling en kwam er al snel achter dat mensen dit bijzonder interessant vinden. Met deze blog hoop ik je daarom te inspireren om – heel veel – meer groente en fruit te eten. ‘Gewone’ groenten én fruit, die mogen eens hip worden.

Liefs van Lisa

Advertenties
Gepost door:Liefs van Lisa

deelt elke dag liefs.

2 reacties op “Hype of revolutie? Over raw food, superfood en havermouttrutjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s