Vroeger was er eten. Nu is er eten dat food heet. Anders dan anders. Beter. Super. Want gewoon gezond is niet gezond genoeg.

De Keuringsdienst van Waarde kopt weer lekker in met een aflevering over superfoods. Het staat vast dat superfoods hot, happening en gehypet zijn. Daar schreef ik eerder ook over. ”Een hype is een verschijnsel dat tijdelijk bovenmatige aandacht krijgt en daardoor belangrijker lijkt dan het in werkelijkheid is.” Toen zelfs de Albert Heijn inca bessen en cacao nibs in het assortiment opnam werd het een feit. Geen havermoutje op Instagram werd meer gepost zonder goji bes of chia zaad ‘topping’.

Pleidooi voor normaal eten
Natuurlijk zijn er zaden, plantjes, bessen en knollen (m.a.w. ‘superfoods’) met voedingswaarden die ons lichaam goed doen. Daartoe behoren ook ‘gewone, normale’ groente en fruit (die voor veel mensen een stuk betaalbaarder zijn). Koop vooral superfoods en eet ze rijkelijk! Maar het is geen vervanging. Het helpt helaas echt niet als je ’s ochtends een handje goji bessen over je cruesli strooit en het lukt ook niet je energiepijl op te krikken met een schepje lucuma of spirulina poeder. Gezondheid zit gewoon niet in één pakje of zakje! Mensen willen dat wel graag geloven.

Wat super eten voor je op een rijtje: boerenkool, broccoli, peterselie, kiemen, bosbessen, kokosnoot, avocado, grapefruit, gember, kurkuma…

Kijk de aflevering van de Keuringsdienst van Waarde hier terug.

Liefs

Advertenties
Gepost door:Liefs van Lisa

deelt elke dag liefs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s