Ken jij kaki’s? Kaki is een typisch najaar fruit en brengt echt een beetje zon en zomer in huis. Als je ze dwars doormidden snijdt zal je zien waarom. Kaki’s zijn – als je ze goed rijp eet – super zoet! Perfect dus om te combineren met minder zoete groene bladgroenten zoals boerenkool! Heb je nog een restje boerenkool over van bijvoorbeeld deze salade, dan heb je  een perfecte hoeveelheid over voor deze smoothie! No waste:)

Naamloos-11b

Voor 1 smoothie heb je nodig:

  • 3 rijpe kaki’s 
  • 1/4 komkommer
  • handje boerenkool 
  • 100/150 ml water

Afbeelding2Snijd de kaki’s en komkommer in stukjes en doe in een blender. Voeg daarna 250 ml water en de boerenkool toe (of als je van zoet houdt: sinaasappelsap). Mix dit tot een gladde smoothie! De smoothie heeft een beetje een vla achtige structuur door de kaki. Je kunt hem dus opdrinken of lekker oplepelen.

DSC_0453

DSC_0458

Zowel boerenkool als kaki’s zijn gedurende het najaar in Nederland verkrijgbaar!

Advertenties
Gepost door:Liefs van Lisa

deelt elke dag liefs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s