Deze rauwe boerenkool salade laat zien waarom ik zo ontzettend fan ben van groente en fruit. Naast mega gezond is het gewoon mooi. ZO MOOI. Deze salade weerspiegelt precies hoe je, je naar mijn idee voelt als je veel groente en fruit eet.. :) Levend, fris & vooral heel vrolijk!

Boerenkool

Eerlijk, is eerlijk.. Niet iedereen zal erg staan te stuiteren van deze salade. Want boerenkool rauw eten. Is dat nou wel zo lekker? Mits goed gemixt zeker wel! De granaatappels maken deze salade zoetzuur en fris. En de avocado en tahini maken de salade lekker creamy.

Granaatappels zijn in de herfst en winter goed verkrijgbaar. Kies voor granaatappels die zwaar aanvoelen en een gladde schil hebben.granaatappel

Als ik er naar kijk word ik al happy, laat staan als je deze salade regelmatig eet! Ben je al overtuigd van deze mega gezonde salade?

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 3 handjes gesneden boerenkool (+/- 75 gram)
  • 1 granaatappel
  • ½ a 1 rijpe avocado
  • ½ eetlepel tahin
  • 1 citroen

boerenkooltahini

En zo maak je de salade:
Doe de boerenkool in een kom (en als je hele boerenkool bladeren gebruikt; snij deze dan eerst fijn en verwijder de steeltjes). Mix dit met het sap van een citroen en masseer dit goed in. Laat de citroen even intrekken terwijl je de granaatappelpittjes uit de granaatappel haalt. Zet deze even apart. Meng vervolgens 1 eetlepel tahin (meer of minder naar smaak) met de boerenkool. Masseer dit ook goed in. Lekker met je handen in de boerenkool kneden dus. Daarna (eerst even handen wassen…) meng je de boerenkool met de granaatappelpitjes. Serveer met een rijpe avocado en een hand pompoenpitten.

Tip: wil je deze salade ook door kinderen laten eten of ben je erg fan van zoet? Voeg dan nog een extra appel toe om het geheel wat zoeter te maken!

DSC_0588

boerenkool salade met granaatappelpitjes

Ben je niet zo’n salade fan, maar wil je wel graag boerenkool eten? Probeer dan eens deze kaki-boerenkool smoothie.

Liefs

Advertenties
Gepost door:Liefs van Lisa

deelt elke dag liefs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s