Oke, deze quinoa salade met rauwe biet en appel is fris, zoet en licht en daarom misschien wel erg zomers voor deze tijd van het jaar. Maar hij is gewoon zo ontzettend lekker snel te maken! Perfect dus als je na een dag werken of studeren nog wilt sporten of gewoon lekker snel op de bank wil ploffen. 

DSC_0637Voor 2 personen heb je nodig:

  • 200 gram quinoa
  • 75 gram veldsla
  • ½ groene appel
  • ½ peer*
  • 1 biet
  • 6 dadels
  • handje pompoenpitten
  • handje walnoten
  • eventueel: bakje alfalfa kiemen

Ik vind het zelf onhandig wanneer recepten bestaan uit ½ delen, want wat doe je dan met de rest? Voor dit recept geldt: eet gerust het restje appel en peer op terwijl je de salade maakt ;)of kies ervoor om in plaats van ½ appel en een ½ peer gewoon 1 appel te gebruiken. No waste. 

Afbeelding1

Bereiding
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp ondertussen de appel, peer en biet met een fijne rasp (tip: wel even op je kleren letten tijdens het raspen van de biet, zeker als je net zo’n spettertalent hebt als ik….). Snij de dadels in kleine stukjes. Heb je geen dadels in huis dan zou je eventueel ook een handje geweekte rozijnen kunnen gebruiken. Giet de quinoa af en laat deze een beetje afkoelen. Meng vervolgens de quinoa met de appel, peer, dadels en biet. Serveer met veldsla en garneer met een handje pompoenpitten, walnoten en eventueel kiemen.

DSC_0628

Biet It!
Rauwe bietjes zijn bijzonder rijk aan het fytonutriënt betalaïnen welke verdwijnt door verhitting. Fytonutrienten zijn bioactieve inhoudsstoffen van eetbare planten; fyto betekent plantaardig en nutriënt betekent voedingsstof. Fytonutriënten zijn in sommige gevallen qua geneeskracht sterker dan vitaminen en mineralen. (Ook) om deze reden is het dus belangrijk om veel fruit en groente rauw te eten.

Never eat ingredients you can’t pronounce. Except quinoa. You can eat quinoa.

Liefs

Advertenties
Gepost door:Liefs van Lisa

deelt elke dag liefs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s