Forget chocomel! Deze chocolade smoothie met rauwe cacao is veel lekkerder en daarnaast ook nog eens mega gezond. Rauwe cacao is terecht een ‘superfood’, en ik bestempel het zelf graag als een HAPPY FOOD! Heb je zin in chocola, maak dan eens deze heerlijke choco smoothie bowl! 

Eet jezelf blij!
Rauwe cacao (en bananen trouwens ook!) bevat het aminozuur tryptofaan. Tryptofaan kan in het lichaam omgezet worden in serotonine (serotonine kan alleen geproduceerd worden wanneer het lichaam over tryptofaan beschikt). Een verhoogde serotonine aanmaak wordt in verband gebracht met geluk en een goed humeur en kan tevens stress en angst verlagen. Om chocolade te maken zoals de meeste mensen die kennen wordt cacao verhit waarmee veel gezondheidsvoordelen verdwijnen en wordt er ook veel vet en suiker toegevoegd. Helaas….

Maar! Genoeg redenen dus om deze smoothie te maken:) De rauwe cacao wordt gemixt met zoete bananen en dadels tot een zoete, lichte en romige smoothie. Dit is absoluut een van mijn favoriete smoothies en ik eet dit graag als ontbijt of lunch (met meer bananen hihi)!

DSC_0019Om je vingers bij af te likken! Voor 1 grote smoothie heb je nodig:

  • 3 (of meer) rijpe bananen
  • 1/2 dadels
  • 1 grote eetlepel rauwe cacao poeder
  • 200 ml water (of amandelmelk)
  • optioneel: vervang 1 banaan voor ½ avocado of een eetlepel notenpasta 

Afbeelding6
Bereiding
Doe de bananen als eerste in de blender. Eventueel kan je van te voren 1 a 2 bananen invriezen. Dit doe je door de schil van de banaan te halen en vervolgens de banaan in stukjes in te vriezen voor ongeveer 5 uur. Door bevroren banaan aan je smoothie toe te voegen wordt deze nog romiger en lekker koud!

Voeg vervolgens de dadels, de cacao en het water toe! Blend until smoooooooooth.

DSC_0521

Tip: geen bevroren bananen? Gebruik dan koud water/amandelmelk en eventueel ijsklontjes.

De relatie tussen voeding en geluk is er een die ik zelf erg interessant vind. In de toekomst zal ik daar meer over gaan schrijven. Is er een relatie tussen geluk en voeding? Kan je jezelf gelukkig(er) eten?

Liefs van Lisa

Advertenties
Gepost door:Liefs van Lisa

deelt elke dag liefs.

2 reacties op “Happy Food: Chocolade Smoothie Bowl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s