Ik ben fan van deze spelt salade met linzen. Spelt is wat mij betreft qua bekendheid een beetje vergelijkbaar met havermout; ineens terug van weg geweest en hip voer. Wie spelt opzoekt op Google krijgt de indruk dat we dit wonder graan allemaal in grote hoeveelheden moeten gaan consumeren.

DSC_0611

Ik vind het niet nodig om helemaal met deze hype mee te gaan, maar ik vind het wel leuk om eens te experimenteren met spelt! Inspiratie voor deze salade komt van een etentje bij Pacific (Westergasfabriek in Amsterdam) waar een soortgelijke salade op de kaart staat die ik uiteraard moest en zou proberen! Hoewel ik hou van mijn fruitige lunch vind ik het ook leuk om eens af te wisselen met deze lekkere salade.

Afbeelding2

Voor 1 persoon heb je nodig:

  • 70 gram spelt
  • 100 gram linzen
  • 1 handsinaasappel
  • ½ wortel
  • een handje rozijnen
  • een handje walnoten
  • een handje rucola
  • peper & zout

DSC_0080

DSC_0088

Bereiding
Kook de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking. Mix de spelt met 100 gram gekookte linzen. Rasp een wortel fijn en meng dit met de spelt en linzen. Pel de sinaasappel en scheur de partjes sinaasappel in kleine stukjes. Dit hoeft allemaal niet zo netjes. Meng het sap dat vrijkomt met de linzen, spelt en wortel. Voeg tot slot een handje rozijnen, walnoten en rucola salade toe! Optioneel: voeg een scheutje walnootolie toe.

Dit is lekker als lunch of als diner (eventueel met een stuk donker biologisch brood).

Afbeelding7

DSC_0121

Advertenties
Gepost door:Liefs van Lisa

deelt elke dag liefs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s