Ouuuuiiiii, ik ben zo blij dat ik eindelijk een goed recept heb gevonden voor een vegan quiche! Ik vind quiche zo leuk om te maken! Quiche is lekker, leuk om mee te nemen en vooral gezellig & feestelijk op tafel. Vorig jaar maakte ik met een van mijn Franse collega’s een weekend tripje naar Parijs. Deze taart deed me er weer aan denken, omdat ik daar iets soortgelijks at in een klassiek Frans lunch cafeetje: Les Deux Abeilles. Het is een cliché maar o wat is Parijs mooi! Ook in de herst.

DSC_0481

Traditionele quiche wordt gemaakt met room en ei. Deze veganistische quiche is een veel gezondere variant (lactose-, gluten- én suikervrij) die naast veel minder calorieën ook nog eens veel meer voedingswaarden bevat! En ja, hij smaakt ook echt naar quiche! Deze taart is licht verteerbaar en daarom kan je er best een  groot stuk van eten. Met een lekkere salade erbij is het genoeg voor ongeveer 2 a 3 personen.
Paris 2012 031 - kopie

Hersft in Parijs

Ingrediënten voor 1 quiche:

 • 200 gram kikkererwten (ongekookt!)
 • 100 gram gesneden boerenkool
 • 1 rode paprika
 • 1 gele paprika
 • 3 artisjokharten (eventueel uit blik)
 • handje cherry tomaatjes
 • 2 rode uien
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 grote eetlepel kokosolie
 • verse basilicum
 • zout & peper

Extra benodigdheden:

 • Keukenmachine en/of blender
 • Springvorm
 • Bakpapier

DSC_0478 - kopie
Bereiding
Mix de ongekookte (!) kikkererwten fijn in een keukenmachine of blender samen met 400ml water, 1 grote eetlepel kokosolie, een flinke theelepel zout, peper en een bosje verse basilicum. Zet dit een klein half uurtje weg.

DSC_0389

Van rauwe kikkererwten naar kikkererwtenmeel!

DSC_0402

Ondertussen zet je een pan met water op. Kook hierin de boerenkool voor 3 minuten en giet af. Snij de ui en knoflook fijn. Bak 2 – 3 minuten op een laag vuurtje en voeg daarna de in kleine stukjes gesneden paprika toe. Bak een kleine 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg tot slot de boerenkool en het kikkererwten mengsel toe. Schep goed om en giet dan in een springvorm met bakpapier.

DSC_0444

Snij de artisjokharten en cherry tomaatjes in plakjes en verdeel over de taart! Eventueel kan je nog wat pijnboompitjes over de taart strooien.

Bak de taart in de oven op 200 C voor 25 minuten. Lekker met een frisse salade van komkommer, spinazie & kropsla.

DSC_0477

Paris 2012 088Paris 2012 017Quiche & sapjes @ Les Deux Abeilles – Parijs 

Tip: deze quiche is ook de dag erna nog super lekker! En tip 2: Les Deux Abeilles  is een aanrader voor iedereen die – binnenkort – nog van plan is een bezoekje te brengen aan Parijs. Wel een beetje Frans oefenen want het is echt een plekje voor locals.

Bon appetit et bonne journée :)

Advertenties
Gepost door:Liefs van Lisa

deelt elke dag liefs.

7 reacties op “Vegan Quiche met Artisjok en Rode Paprika

 1. Op de verpakking van de rauwe kikkererwten staat dat deze eerst 8 uur geweekt moeten worden. Heb jij dit ook gedaan of is het juist de bedoeling de erwten niet vooraf te weken? Bedankt alvast!

  Like

  1. Klopt! Het weken is niet nodig. Omdat je de kikkererwten helemaal fijn maalt nemen ze het vocht zeer snel op. Als je de kikkererwten fijn maalt in een blender met water en dit mengsel een klein half uurtje laat staan is het voor deze quiche prima.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s