Weer een plantaardige quiche succes: deze groente quiche met venkel en courgette. En wat is dit weer een aanrader! Niet alleen plantaardig, maar bovendien een stuk lager in calorieën dan een ‘gewone’ quiche. Gezien het succes van de vorige quiche met artisjok en rode paprika kon een vervolg natuurlijk niet uitblijven:) Ik maakte deze quiche op Sinterklaasavond en de hele familie – en vooral oma – vond hem heerlijk! 

DSC_0215

Ingrediënten voor 1 quiche:

  • 200 gram ongekookte(!) kikkererwten             {da’s dus niet uit blik mensen!}
  • 1 venkel
  • 1 gele paprika
  • ½ courgette
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • optioneel: 1 handje gesneden boerenkool
  • bosje verse basilicum
  • 1 flinke eetlepel kokosolie
  • zout & peper

Extra benodigdheden:

  • blender of keukenmachine
  • springvorm
  • bakpapier

DSC_0191
En zo maak je deze quiche: 

Mix de ongekookte kikkererwten fijn samen in een blender of keukenmachine met 400 ml water, kokosolie, verse basilicum en flink wat zout en peper. Het mengsel krijgt hierdoor smaak dus je hoeft niet erg zuinig te wezen;) Laat dit 20 minuten staan. Let op: om ongekookte kikkererwten tot meel te vermalen heb je een hele goede keukenmachine nodig!

Snij ondertussen de ui en knoflook fijn. Bak de ui 1 minuut en voeg daarna nog 2 minuten de knoflook toe.

Snij ondertussen de paprika en courgette in kleine blokjes. De venkel mag je plakken snijden. Bewaar 3 dunne plakjes venkel voor op de quiche. De rest mag je in grove stukken hakken. Het hoeft niet allemaal zo netjes.

Bak de venkel, courgette en paprika een kleine 10 minuten met de ui en knoflook.

Optioneel: eventueel kan je nog een handje boerenkool blancheren. Kook de boerenkool 3 a 4 minuten in kokend water en giet af.

Draai het vuur van de pan uit en voeg het kikkererwtenmengsel toe (en eventueel dus ook de boerenkool). Schep goed door en schep het mengsel in een met bakpapier beklede springvorm.

Bak de taart in ongeveer 25 minuten gaar op 200 graden.

Laat de quiche nog een kwartier rusten voordat je hem aansnijdt. Laat je hem een nachtje in de koelkast staan dan is hij de dag erna nog steviger (en nog steeds erg lekker!).

Heb je deze quiche gemaakt? Dan ben ik erg benieuwd wat je ervan vindt!

Elke dag liefs? Ik vind het leuk als je mij volgt op Facebook.

Veel liefs,

Lisa

Advertenties
Posted by:Liefs van Lisa

deelt elke dag liefs.

6 reacties op ‘Vegan Groente Quiche met Venkel & Courgette

    1. Hai Mirelle, leuk om te horen! Ik gebruik een krachtige keukenmachine / blender om ze te vermalen! Maar als je ze eerst even weekt en het lukt nog steeds om er een goed deeg van te maken dan is dat natuurlijk ook prima :) Liefs!

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s