Luisteren naar je gevoel en je hart volgen… Het klinkt wél een beetje zweverig, maar eigenlijk ook wel goed. Wat wordt er nou eigenlijk mee bedoeld? Zoiets zou in ieder geval niet moeten zijn: ik-doe-lekker-en-onbezonnen-wat-er-in-mijn-gevoel-opkomt (lees: dat-gebeurd-wel-eens-als-ik-dronken-ben). Als we dat zouden doen dan zou het wel een zooitje worden (lees: dat wordt het dus ook wel eens)… Maar wat is je gevoel volgen dan wel? Ik merk zelf dat ik nog zoekende ben. ”Iets” met je gevoel volgend dus… maar ik merk ook dat het me wel veel gelukkiger kan maken en maakt. 

Je verstand is ver – stand
De laatste tijd wordt het mij steeds meer duidelijk dat ik (en met mij nog veel andere mensen) nogal geneigd zijn om keuzes te maken op basis van onze ratio. Als ik A doe, wat wordt dan B? Als ik A doe, wat vindt B daarvan? We zijn heel erg bezig met weloverwogen rationele afwegingen: wat zijn gevolgen, voordelen, nadelen.. Niet alleen voor onszelf maar ook voor anderen (vriendjes, vriendinnen, familie, collega’s) en hoe zouden anderen zich door deze keuze voelen en wat zouden ze er over denken?

Please, hoofd. Vertel mij wat de beste keuze is. En de goede keuze kan ik maken door alles goed af te wegen.

Herkenbaar?
Gefeliciteerd. Je bent namelijk een intelligent en sensitief persoon. Maar het maakt het niet altijd even makkelijk. En is de beste keuze niet degene waar ook jij gelukkig van wordt? Als mensen beslissingen nemen op hun gevoel zijn ze later blijer met hun keuze dan wanneer ze er lang over hebben nagedacht.

Voelen met je hart of denken met je hoofd
Luisteren naar je gevoel vind ik nog erg moeilijk, vooral omdat mijn hoofd heel goed is in denken. Ik merk daarnaast dat ik het laatste jaar echt goede dingen heb gemist, omdat ik alleen aan het nadenken was (vooral over relatie-achtige dingen e.d.). Allemaal ”niet verstandig”, dus daar stond ik (of mijn gevoel) niet voor open. Als je goed leert aanvoelen wat jij wil en dit aan jezelf en anderen kunt uit spreken dan zullen er mooie mogelijkheden ontstaan.

”You must listen to your heart – and follow it – or it will find a million ways to remind you that there is something missing.”

Liefs van Lisa

bron foto

Advertenties
Gepost door:Liefs van Lisa

deelt elke dag liefs.

2 reacties op “Iets met je gevoel volgen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s