Twee jaar geleden heb ik in een zeer spontane bui besloten dat ik een semester in Wenen wilde studeren (om vervolgens nog een half jaar in Brussel te bivakkeren). Halsoverkop pakte ik mijn spullen en vertrok ik naar Oostenrijk. Van crappy naar happy in 5 maanden. Of zoiets. Vriendin L. gaf mij een lief kaartje toen ik weg ging met daarop de tekst: ”Happiness is a journey, not a destination.” Iets wat ik nu begrijp, maar wat ik me toen nog niet helemaal besefte …not a destination

De Prestatie Generatie 
Als ik naar mezelf kijk of naar mijn vrienden valt het me op dat we heel erg geneigd zijn om te kijken ‘waar we naar toe willen’. Een baan, reis, relatie, opleiding, een bepaald uiterlijk, gewicht… En eigenlijk het liefst dat allemaal tegelijk. Als we dat eenmaal bereikt hebben dan zijn we blij. Yes dan hebben we het voor elkaar.

Gedachtes als: ”Als ik vakantie heb, nou dan heb ik eindelijk rust.”, ”Als ik 3 kilo ben afgevallen ben ik blij met mezelf. ”, ”Als ik dat diploma haal, dan kan ik trots zijn op mezelf.”, ”Als die ene persoon van me houdt, dan ben ik gelukkig en is het leven een feestje.”, ”als ik die baan heb, dan ben ik blij.” Als we dat punt eenmaal bereiken (als dat ooit überhaupt gebeurd) zijn er inmiddels al weer een paar dingen aan dat lijstje toegevoegd en bereik je dus nooit het gelukkig zijn, tevreden zijn en rust….

Later is NU
Eerlijk: natuurlijk maken bovengenoemde dingen je blij. Maar NU gelukkig zijn, dat is héél belangrijk.NU is het enige moment waarin je leeft en waarin je bent. Als je dat kunt leren kan je gedachtes loslaten als ‘ik moet die baan’, ‘ik moet er op die manier uit zien’, ‘alleen het weekend is er voor leuke dingen’ en dan wordt het leven zo veel makkelijker. Maar ja dat nu gelukkig zijn is niet zo gemakkelijk met al die wensen en gedachtes. Daarom schrijf ik over drie manieren die je helpen om NU een beetje meer happy te zijn. En ja, ook jij kan dat! :)

1. Wees positief & dankbaar
Het is (en anders gaat snel) namelijk allemaal goed met jou!

The happiest people don’t have the best of everything. They make the best of everything. 

De power of the mind: Omdenken! En dat is niet onrealistisch: er zijn namelijk een heleboel dingen leuk aan jou. En dat je dat ene diploma niet heb gehaald is niet zo erg, want je kan een heleboel dingen wél goed. En dat die ene relatie niks geworden is ook niet erg, want (quote mama) ‘er zijn nog meer visjes in de zee’. Waar de ene deur dicht gaat gaat altijd wel een andere deur open… Need to say more? Wees dankbaar voor wat je nu hebt en sta open voor alles wat het leven je aanbiedt.

2. Relativeer 
Wat staat jou nu in de weg om happy te zijn en hoe groot is dit probleem? Probeer eens naar je probleem te kijken en uit te zoomen. Als je 90 bent en terug kijkt op je leven hoe erg is dit dan?

Natuurlijk zijn niet alle problemen zo makkelijk te relativeren. Het leven is ook niet altijd even eerlijk, maar problemen en gevoelens ontstaan wel door jouw gedachtes over de situatie.

3. Accepteer 
Jezelf. Jezelf willen uitdagen en verbeteren zijn geweldige eigenschappen die ook heel goed voor je zijn. Jezelf accepteren zoals je bent met al je plus- en minpunten is net zo belangrijk. Zoals Selah Sue zingt: ‘the black parts need to be loved as well.

En in het kader van het nieuwe jaar dat ons staat te wachten. Voor mij geen #byebyebelly challenge, geen 10 daagse sapdetox, geen ik-ga-minstens-2x-in-de-week-sporten voornemen: maar alleen een #rightnowchallenge – dan komt de rest vanzelf!

En toen pas kwam ik langs die zin
Die wel de waarheid raakt
Het leven is wat je gebeurt
Terwijl je andere plannen maakt

– Acda & De Munnik – Laat me Slapen

In liefs,

Lisa

Advertenties
Gepost door:Liefs van Lisa

deelt elke dag liefs.

4 reacties op “Uitstellen van gelukkig zijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s