Een van de beste dingen die je kunt doen om snel meer goede voedingsstoffen binnen te krijgen is door groene sapjes te drinken! Een aantal zeer goede bladgroente waar je sapjes van kunt maken zijn:

– boerenkool
– spinazie
– gras
– peterselie
– wilde planten zoals brandnetel en zonnebloem (wel even opletten dat er geen hond over heen heeft gepiest #nosuperfood…)DSC_0110

Ik ben heel erg fan geworden van groente sapjes. En dat kan ook niet anders, want iedereen die mij een beetje kent weet dat ik de hele dag tussen de juicers zit… :) daarnaast heb ik uitgevonden dat een groen sapje een hele fijne manier is om je dag te beginnen.

Dat zogeheten slowjuicen is iets anders dan smoothies maken en blenden. Door ‘juicen’ haal je het sap uit de vrucht door de vezels en pulp van het sap te scheiden. Dat kan met een slowjuicer of een sapcentrifuge.

DSC_0085
Op een lege maag kunnen voedingsstoffen van verse groene sapjes het snelst worden opgenomen. Er is geen betere manier waarop je, je ’s ochtends gelijk fit, helder en wakker kunt voelen dan met een vers en vooral groen sapje! Ook een fijne boost voor je lichaam die ’s nachts druk bezig is met ‘schoonmaken’ (name it detox…).
DSC_0114

Tip: (blad-) groente kan je goed juicen (sapje) en fruit kan je goed blenden (smoothie)! Wanneer je geen juicer hebt dan doe je er heel goed aan om bladgroente toe te voegen aan je fruit smoothie!


Peterselie-Biet Sapje

Ingrediënten

  • Flinke bos verse peterselie
  • 1 (rauwe) biet
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 wortels
  • 1/2 komkommer
  • 1 citroen (met schil)
  • gember
  • optioneel: 1 / 2 appels

DSC_0094 DSC_0097
Bereiding
Was de groente goed en gebruik een (slow)juicer om een sapje te maken! Drink direct op, en het liefst dus op een lege maag ’s ochtends.

Liefs!

Advertenties
Gepost door:Liefs van Lisa

deelt elke dag liefs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s