Er zijn verschillende manieren om te ontspannen. Yoga is bijvoorbeeld perfect voor iedereen die spanningen wil verminderen en meer rust zou willen ervaren. Het is fijn om je dag te beginnen met 10 minuutjes mediteren of door wat yoga oefeningen te doen (note: lukt mij niet vaak; note to self: vaker doen). Ook is yoga ideaal om tot rust te komen voordat je gaat slapen. Eventjes je hoofd leeg maken en vervolgens lekker rustig je bed in duiken. Yoga heeft namelijk een aantal belangrijke voordelen, waarvan deze naar mijn mening het belangrijkste zijn: 

ontspanning: door yoga komen je geest en lichaam (weer) dichter bij elkaar. En als deze in balans zijn dan voel je je beter.Je zorgt ervoor dat je je gedachtes of even stil zet of op één punt richt in het hier en nu. Er zijn verschillende soorten yoga (yoga kan ook vrij intensief zijn) maar door beweging maakt je lichaam endorfine en cortisol aan. Het helpt hierdoor stress te verminderen.
ademhaling; als je yoga doet wordt je bewuster van je ademhaling. Goed ademhalen is erg belangrijk voor een goede energie en om tot rust te komen. Een goede ademhaling in geval van rust is in principe langzaam, diep en regelmatig. Door yoga leer je meer door je buik adem te halen in plaats van alleen kort in en uit via je borstkas. Probeer maar eens:)

Ik laat je graag 3 van mijn favoriete yoga oefeningen zien, die je allemaal gemakkelijk thuis kunt doen.

Yoga With Adriene
adriene
Ik ben erg fan van het YouTube kanaal van Adriene. Ze brengt een goede balans tussen rust, stilte en hier en daar een grapje en lachje zodat het niet te serieus of zweverig wordt. Deze oefening is in het bijzonder geschikt ter ontspanning (door de grote focus op ademhaling) en voor het stretchen van je rug en schouders. Haar video’s zijn zeer geschikt voor beginners, dus dit is voor iedereen een hele goede aanrader!

Yoga TX
In 25 minuten je gehele schouders, rug en nek stretchen. Deze oefening is perfect voor iedereen die veel achter een computer/laptop zit.

Yoga by Candace
Een kwartiertje stretchen waarmee je spanning uit je schouders en rug weg stretcht! Een duidelijke video waar je goed kunt zien hoe je bewegingen goed kunt uitvoeren.

Door regelmatig yoga te doen zal je merken dat je lichaam een stuk losser en meer ontspannen voelt! Namasté

Advertenties
Gepost door:Liefs van Lisa

deelt elke dag liefs.

Een reactie op “3x fijne yoga oefeningen voor thuis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s