Weet jij nog wat je vroeger later wilde worden? Je weet wel, die tijd dat je broertje nog dacht dat ‘ie superman was, je vader de enige man in je leven was en je later net zo wilde worden als je moeder. Grote kans dat je als jongen piloot, brandweerman of politieagent wilde worden en als meisje juf, verpleegster, barbie…

Scannen0014

… of moeder en kapster; zoals deze chick.

Zouden we niet allemaal moeten streven naar een baan die we helemaal niet zien als ‘werken’, maar gewoon als elke-dag-veel-leuke-én-goede-dingen-doen? Hoezo ‘shit maandagochtend’? Klinkt ideaal en waarschijnlijk ook wel logisch (voor generatie Y in ieder geval), maar hoe kan je zo’n leventje leiden? Stel eens de volgende vragen:

1. Wat wilde je vroeger later worden?

Een manier om er achter te komen wat je nou écht leuk vindt om te doen is om eens terug te halen wat je als kind wilde worden als je later groot zou zijn. Als kind ben je nog niet zo beïnvloed door de verwachtingen van klasgenoten, juffen, meesters, ouders en de maatschappij als geheel. We moeten best vroeg al keuzes maken die onze toekomst bepalen; denk aan de profielen & keuzevakken op de middelbare school. En – als je zoals ik een vroege leerling bent – op je 17e al besluiten waar je gaat studeren en welke opleiding je gaat volgen. Niet zo raar als je jezelf (na een paar weken, maanden, jaren…..) eens afvraagt:

Wat ben ik in hemelsnaam aan het doen?!

2. Waar krijg jij positieve energie van?
Werk en/of projectjes die je in het verleden hebt gedaan geven heel veel informatie over wat je graag wil. Of je er nou tevreden over was of niet. Als je er even goed over nadenkt kan je het verschil ervaren tussen taken en werkzaamheden waar je graag aan begint en waar je veel energie van krijgt. Deze inzichten hoeven niet per se gerelateerd te zijn aan ‘werk’ natuurlijk. Het kan ook iemand zijn in jouw omgeving die je inspireert of iets wat je ziet op straat waarvan je denkt; dat wil ik ook doen! Realiseer je dan:

Monday’s don’t suck. It’s your life that sucks.

3. Wat wil je later worden als je groot bent?
Als je een ideale dag in je leven zou moeten omschrijven over 5 jaar; wat zie je jezelf dan zoal doen? Hoe zou je je dan voelen? En met wie en hoe zou dat zijn?

Genoeg stof tot nadenken.. Alsof solliciteren en werken al niet uitdagend genoeg is ;) Hopelijk helpt dit artikeltje je meer inzicht te geven in dingen die jouw positieve energie geven! Ik ben benieuwd; doe jij elke dag iets wat je leuk vindt? Ik hoor het graag in de comments.

Liefs, Lies

Advertenties
Gepost door:Liefs van Lisa

deelt elke dag liefs.

Een reactie op “Wat je vroeger later wilde worden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s