Girltalk!  Een van de onderwerpen die mij regelmatig bezig houdt (of hield): anti-conceptie. Je kunt je misschien afvragen waarom een blog over groene smoothies, salades en zweverig gebeuren over anti-conceptie begint, maar als jij de pil slikt is het misschien goed om daar nog eens over na te denken..

Sinds een paar jaar ben ik gestopt met de pil en langzaam maar zeker kiezen ook steeds meer van mijn vriendinnen voor alternatieven. Waarom? Afgelopen jaren verschenen er al te veel negatieve nieuwsberichten over de Yasmin en Diane-35 pil. Over de down-sides van de pil/hormonale anti-conceptie ga ik niet te veel in (use Google). Maar je kunt je waarschijnlijk wel bedenken dat het niet gezond is om je hormoonhuishouding jaren lang kunstmatig te verstoren. Heb jij enig idee hoe jij je voelt en hoe jij bent zonder deze hormonen?

Update
Bekijk hier ook de uitzending van RTL late night van dinsdag 28 april waarin Bregje Hofstede vertelt over de anti conceptie pil.

pil

Een aantal voordelen waardoor je kunt overwegen om te stoppen met hormonale anti-conceptie:

– Je bent vrolijker (minder neerslachtig / emotioneel)
– Meer zin in seks (mocht je dat nodig vinden..)
– Je krijgt een betere huid

Je zit letterlijk en figuurlijk ‘beter in je vel’.

Ik zet graag wat nieuwe – of oude – alternatieven voor je op een rij.

ladycomp

1. Ladycomp 

Met de Ladycomp meet je dagelijks je temperatuur op en op basis van deze temperatuur wordt gemeten wanneer je eisprong is (en dus wanneer je vruchtbaar bent). Of misschien nog wel belangrijker – omdat het gaat over ANTI-conceptie – wanneer je NIET vruchtbaar bent. Vervolgens geeft de lady-comp je dagelijks groen licht (gaaaaaan) of rood licht (warning!).

Een hele goede review + uitleg van dit apparaatje vind je op ModerneHippies.nl.

2. Koperspiraal

Terug van weg geweest; de koperspiraal. Ik weet niet per se hoe vrouwvriendelijk in een koperspiraal vind (oké dat weet ik wel; NIET vrouwvriendelijk) maar je bent in ieder geval voor 5 – 10 jaar safe. Dus dat is de overweging waard.

Colourful-Condoms-resize-810x450

3. Condooms

Mannen mogen ook wel wat doen.

4. Overige methoden
En er zijn nog een reeks aan natuurlijke methoden die gebaseerd zijn op temperatuur metingen & het bijhouden van je cycli waardoor je kunt bepalen wanneer je eisprong plaats vindt.

Uiteraard gaat het allemaal over ‘luisteren naar je lichaam’ en doen wat goed voelt voor jou. Echter; als je al jaren de pil slikt is het wel de vraag of jij je kan voorstellen hoe je, je voelt zonder… Dus, rethink!

Goed, laat ik het gezeur over de pil afsluiten met iets positiefs…  door de uitvinding van de anticonceptie pil konden vrouwen namelijk eindelijk massaal gaan studeren en werken. En doordat de kans op ongewenste zwangerschappen vrijwel zero werd kon de seksuele revolutie losbarsten. Resultaat: seks als iets waar vrouwen ook van konden genieten en de vrijheid om dat de doen met wie en wanneer ze dat willen.

Tot slot.. Aangezien dit toch een vrouwen artikeltje is, en iedere vrouw de film Mean Girls gezien moet hebben. De veiligste anti-conceptie & nog een laatste wijze les:

meangirls

Dus dat.

Liefs, Lies

Advertenties
Gepost door:Liefs van Lisa

deelt elke dag liefs.

10 reacties op “Rethink Birth Control | Stoppen met de pil

  1. Haha ja dat mag hoor! En het antwoord mag je ook; ik heb een koper spiraaltje. Ik heb ook de Ladycomp overwogen, maar ik durf daar in deze fase van mijn leven (lees: geen relatie) toch nog niet helemaal op te vertrouwen… :)

   Like

 1. Ja als hij z’n werk blijft doen, dan wel haha! Het is sowieso veel fijner dan de pil. Over de ladycomp kan ik helaas niet zo veel zeggen, hoewel bij mijn keuze d eprijs inderdaad ook wel een rol heeft gespeeld (ik studeerde toen nog… dus het was een beetje een duur grapje zo’n apparaatje). Ik zou het echter wel overwegen als ik jou was.

  Like

 2. Zeker goede punten Lisa! Wil alleen nog wel even een comment plaatsen bij de zogenoemde negatieve berichten over de Diane pil. Iedere vrouw die de pil gebruikt heeft namelijk een verhoogde kans op trombose, ongeacht welke pil ze gebruiken. Als trombose in je familie voorkomt mogen artsen de Diane pil helemaal niet voorschrijven geloof ik (dat werd mij in ieder geval verteld). En ik ben het zeker mee oneens dat ze hem voorschrijven als anti-conceptie, het is gewoon bedoeld als geneesmiddel voor acne met een ‘anti-conceptie bijwerking’, om het zo maar even te noemen. Helemaal hormoonvrij is natuurlijk altijd het beste, helaas niet voor iedereen een optie ;)

  Like

 3. Heldere blog, Lisa! Goed dat je hierover nadenkt ook. Ik gebruik nu al anderhalf jaar de Ladycomp en ik kan met zekerheid zeggen dat ik nooit meer andere anticonceptie ga gebruiken, het bevalt me zo ontzettend goed! Het is inderdaad een prijzige investering, maar het is dan ook écht een investering. Ik heb mijn lichaam zo goed leren kennen, dat was de prijs zeker waard :-).

  Like

  1. Hai Yonna, dankjewel. En goed om te horen! Ik ben ook zeker van plan om er in de toekomst op over te stappen. Sinds ik van de pil af ben heb ik mijn lichaam ook veel beter leren kennen en het feit dat het nu helemaal ‘zichzelf kan zijn’ geeft ook wel rust:)

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s