Regelmatig krijg ik de vraag hoe ik nou die lekkere ijsjes maak van banaan! De variaties die je kunt maken zijn ook eindeloos (denk aan mango sorbets, frambozen ijs, vanille-stracciatella ijs….). Ja hier word je blij van. Zoek op instagram/Pinterest maar eens naar ‘nicecream’ en je zult echt heerlijke creaties vinden van ijs gemaakt van banaan!

Omdat ik inmiddels al heel vaak ijs heb gemaakt van bevroren fruit deel ik graag wat handige tips & tricks. Want je kunt misschien wel begrijpen… een hele bevroren banaan in een blender doen is niet écht heel handig. Dus in 5 stappen; hoe maak je bananenijs met je blender?

DSC_0307

1. Pel je bananen, breek ze in stukjes en doe deze (voor minstens 4 uur) in de vriezer. Belangrijk is dat je rijpe bananen gebruikt. Rijpe bananen zijn absoluut niet groen/geel, maar hebben mooie bruine stipjes! Rijpe bananen zijn veel zoeter en bevatten veel meer vitaminen en mineralen en zijn ook een stuk beter voor je spijsvertering dan de gele/groene variant.

DSC_0044

DSC_0064

2. Haal de bananen uit de vriezer, breek ze van elkaar los en doe in de blender. Belangrijk is dat ze niet (meer) kei hard zijn. Dus laat ze even een half uurtje op temperatuur komen (ze zijn dan nog lang niet ontdooid, maar in ieder geval niet meer keihard).

3. Voeg water toe, zodat je messen onder water staan (dit is heel belangrijk voor je blender!). Voeg hier ook bijvoorbeeld vanille toe of probeer eens te mixen met cacao poeder of blauwe bessen.

DSC_0288

4. Blenderen! Soms moet je, je blender een handje helpen door even te roeren. DSC_0156

5. Schep het ijs uit de blender en serveer met bijvoorbeeld aardbei en hennep!

DSC_0307

DSC_0305

En laat nu die zon maar komen! Mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik het graag. Benieuwd wat voor een creaties je nog meer kan maken van bananenijs? Volg mij dan zeker even op Instagram & Facebook.

Liefs, Lies

Advertenties
Gepost door:Liefs van Lisa

deelt elke dag liefs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s