Door alle posts over groene smoothies, salades en uitbundig enthousiasme over het eten van bananen, broccoli en bleekselderij zou je bijna geloven dat ik alleen maar groente en fruit eet. Dat is over het algemeen ook wel redelijk waar, maar ik eet, drink en doe ook wel eens dingen die niet per se ‘gezond’ zijn. Dat moet door de foto inmiddels wel duidelijk zijn (zoek de verschillen..).

Zelfs in het jaar waarin ik vrijwel alleen rauw at bleef ik bijvoorbeeld alcohol drinken. Waarom? Ik beleef er plezier aan; ik vind een glas wijn bij het eten lekker en een biertje in de kroeg een stuk gezelliger praten.

De dag erna sta ik wel weer naast mijn blender met een grote zak spinazie, een bleekselderij en een paar bananen. Dat dan wel.

Best of both worlds
Naar mijn idee gaat het allemaal om balans. En balans is echt een heel leeg woord. Want wat balans is, dat is voor ieder persoon anders. Daar geef je zelf invulling aan. Deze balans is door te trekken op heel veel meer gebieden dan alleen op wat je in je mond stopt. Ik leef zelf bijvoorbeeld in extreme uitersten qua persoonlijkheid: introvert versus extravert, gestressed versus relaxed, verstandig versus heel-heel-heel-erg-onverstandig, super optimistisch versus heel kritisch. Ook daarin gaat het om het vinden van een balans.

De kern voor mij blijft:

“Balans is de sleutel voor alles wat je doet. Dans de hele nacht en beoefen de volgende dag yoga. Drink wijn, maar ook groentesap. Eet chocolade als je daar trek in hebt en boerenkoolsalade als je lichaam dat nodig heeft. Draag hoge hakken op zaterdag en loop zondag op blote voeten. Ga winkelen in het winkelcentrum en mediteer daarna in je slaapkamer. Leef uitbundig en sober. Wees dapper en doortastend en spontaan en luidruchtig en laat dat een aanvulling zijn op je vermogen om stilte en geduld, ingetogenheid en vrede te vinden. Streef naar balans. Stel je eigen regels op en laat anderen je niet vertellen dat je volgens hun regels moet leven.”

Uit: Yoga Girl, door Rachel Brathen

En misschien nog wel belangrijker: balans is ook de kracht om dingen los te kunnen laten (of accepteren) als ze niet helemaal ”balanced” zijn. Want balans, dat is niet iets wat je vindt, maar wat je zelf creëert.

Liefs, Lies!

Advertenties
Gepost door:Liefs van Lisa

deelt elke dag liefs.

Een reactie op “In balans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s