Leuk al die bananen ijs op Instagram, maar ik heb op dit moment ook een andere verslaving. Namelijk mango’s! En daar kan je ook héééle lekkere ijsjes mee maken. Deze fijne mango-limoen ijsjes zijn, jawel, alleen maar van fruit én een beetje water gemaakt. Hoe cool is dat! Er komen de laatste tijd steeds meer fruit ijsjes op de markt (Albert Heijn, Hero..). Maar een ijsje écht alleen van fruit maken (niet puree of andere toevoegingen), kan dat ook? Ja, dat kan dus. Je hebt voor deze ijsjes goede rijpe mango’s nodig (die zijn namelijk lekker zoet). En gelukkig zijn mango’s op dit moment – lees: zomer – goed verkrijgbaar.
Afbeelding1

Ingrediënten |  6 / 8 ijsjes
  • 2 rijpe mango’s
  • 2 limoenen
  • 100 ml water + 50ml kokosmelk (of 150 ml water)

Instructies 

1. Halveer de mango’s en verwijder de pit en schil. Doe in de blender. Pers 2 grote limoenen uit en voeg het sap van de limoenen toe aan je blender. Voeg tot slot nog 150 ml water toe, of als je toevallig kokosmelk in huis hebt; 100 ml water en 50 ml kokosmelk.

2. Blend tot alles helemaal fijn is.

3. Giet het mengsel in ijsvormpjes en doe er een stokje in.

4. Laat een nachtje (of minstens 10 uur) in de vriezer zodat het ijsje helemaal bevroren is.

DSC_0063

Ik heb veel ijsjes geprobeerd inmiddels, maar deze voeg ik graag toe aan mijn favorieten. Het lekkerst zijn ze wanneer je ze eet als ze net even 5 minuutjes buiten de vriezer hebben gestaan (mits het geen 35 graden is..).

Liefs, Lies

p.s. een gezond fruit ijsje on the go? Kijk dan eens naar Pop Fruits ijsjes, 100% bevroren fruit op een stokje.

Advertenties
Gepost door:Liefs van Lisa

deelt elke dag liefs.

2 reacties op “Recept | Mango-Limoen IJsjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s