Dat eten de laatste maanden een hot topic is geworden dat moge duidelijk zijn. De hoeveelheid blogs over eten en gezondheid nemen gigantisch hard toe. En dan heb ik het nog niet eens over alle hippe tenten in Amsterdam met een spelt-amarant-gojibes muffin op de menu kaart. Lange tijd is het belang van goede voeding onderschat. Er is nu daardoor ineens een ware ‘revolutie’ gaande: eentje waar de focus juist weer wel heel erg op het belang van goed eten komt te liggen. Dat is natuurlijk een goede ontwikkeling. Mensen worden zich meer bewust van wat zij in hun mond stoppen en organisaties, supermarkten en horeca moeten gaan nadenken over manieren om hun producten gezonder te maken. Immers: waar vraag is komt aanbod. 

DSC_0156

Voeding is meer dan wat je in je mond stopt
Je ziet en leest de laatste tijd echt overal over gezond eten. Dat nieuwe bewustzijn is natuurlijk goed. Maar het is ook goed om het grotere geheel te blijven zien. Doordat de focus nu alleen zo erg op voeding komt te liggen, krijgen andere dingen minder aandacht. Terwijl voeding veel meer is dan alleen wat je in je mond stopt. Dat is absoluut geen reden om vervolgens al je overtuigingen over wat gezonde voeding is overboord te gooien. In tegendeel! Dit is dan ook geen pleidooi voor de ‘doe lekker normaal’ mentaliteit. Zeker mensen met overtuigingen moeten daar absoluut iets mee doen. Want, sharing = caring en hierdoor ontstaat ook verbetering en vooruitgang. Wat men alleen niet uit het oog moet verliezen  is een stukje nuance. Om gezond te zijn, zijn namelijk heel veel meer dingen belangrijk. Goed, dan kom je ook weer terecht bij het vinden van je eigen balans. Dat is iets wat je zelf op een gegeven moment zult vinden.

”It is not only what you are eating, it is also what’s eating you. What’s happening between your ears?”
– Hungry for Change
Voeding is meer dan eten in de zin dat er zo veel andere dingen zijn die je voeden. Niet alleen eten, maar vooral ook wat er tussen je oren gebeurd (je gedachtes) en alles wat daar uit voort vloeit; hoe je, je voelt, wat je doet, waar je bent, met wie je bent, hoe je over jezelf en je leven denkt. En ik kan zo nog even door gaan… They all matter.

tumblr_mjrnb2qCGm1s5c392o1_500

Conclusie van dit verhaal?
De conclusie is niet: eten is niet zo belangrijk, dus hoppa ik ga nu alsnog allemaal ongezonde troep eten, want daar ‘’geniet’’ ik van. En ik hoef niet te weten welke gevolgen dit heeft (lichaam, natuur, dieren). Eten is namelijk wel heel belangrijk en op ontzettend veel gebieden. De conclusie is wel:

Er is meer in het leven dan wat je in je mond stopt, en het is goed dat niet te vergeten.

Daarvan is de belangrijkste misschien nog wel dat je ook lief moet zijn voor jezelf en dat je vooral ook niet moet vergeten te genieten (en ja, dat kan ook van een groene smoothie).

Liefs vanuit Su!

Advertenties
Gepost door:Liefs van Lisa

deelt elke dag liefs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s