De laatste tijd ben ik helemaal fan van het maken van (fruit) ijsjes! Vooral het recept voor bananen softijs en deze mango-limoen ijsjes zijn heel goed in de smaak gevallen. Ik schrijf niet voor niks over ‘voeding waar je gelukkig van wordt’ en wat is daar een beter voorbeeld dan deze chocolade-banaan ijsjes? Gemaakt van simpelweg 3 super fijne ingrediënten: rauwe cacao, banaan en kokosolie!

DSC_0053

Ingrediënten | voor 6 chocolade-banaan ijsjes

  • 3 rijpe bananen (stipjes op de gele schil)
  • 200 ml gesmolten kokosolie
  • 6/8 eetlepels rauwe cacao poeder

En eventueel:

  • stukjes walnoot of pecan
  • kokos

Overige benodigdheden:

  • (houten) stokjes en een vriezer

DSC_0032

DSC_0033

Instructies

1. Pel de bananen en snijd deze doormidden. Doe een houten stokje in de uiteinden van de bananen. Leg ze op een bord en leg deze ongeveer 1 uurtje in de vriezer.

2. Ondertussen maak je de chocolade saus van de (rauwe) kokosolie en (rauwe) cacao. Voor de saus heb je gesmolten kokosolie nodig. Mocht het buiten 30 graden zijn dan is de kans groot dat jouw kokosolie ook al gesmolten is. Mocht dat niet het geval zijn, zet de pot dan in een bakje met warm water. Het is binnen no time helemaal vloeibaar.

– Giet de gesmolten kokosolie in een hoog glas
– Meng met 6 eetlepels rauwe cacao
– Even goed roeren en licht laten afkoelen.

DSC_0010

3. Hak evenuteel de noten en kokos in kleine stukjes, zodat ze makkelijk op de chocolade blijven plakken.

4. Wanneer de bananen licht bevroren zijn kan je uit de vriezer halen. De bananen moeten ijs koud zijn, zodat de chocolade saus snel hard wordt.

5. Leg een stukje bakpapier op het aanrechtblad (of gebruik een glad bord). Dip vervolgens de bananen 1 voor 1 in de chocolade saus. Wacht elke keer tot de chocolade is uitgehard en herhaal het nog een keer (zodat je 2 laagjes krijgt – meer of minder kan uiteraard ook).

DSC_0035

DSC_0037
6. Strooi bij de laatste dip eventueel wat stukjes noot of kokos over de chocolade heen.

7. Laat de chocolade uitharden, en…… enjoy! Mocht je ze niet alle 6 in een keer opeten. Leg ze dan weer terug in de vriezer!

Als het goed is hou je best veel chocolade saus over. Bewaar dat eventueel voor over je bananen softijs. Oehlala!

Liefs, Lisa

P.s. vind je dit receptje leuk? Volg mij dan ook op Facebook of Instagram. Ennnn, always make eye contact while eating a banana ;)

Advertenties
Posted by:Liefs van Lisa

deelt elke dag liefs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s