Hallooaaaaa, heb jij mijn blogpost al gelezen over mijn ervaringen met 5 dagen sapjes & smoothies drinken (a.k.a. The Hunger Games)? Mocht je daardoor enthousiast geworden zijn, en nu denken, dat wil ik ook… Ik heb een paar handige tips voor je op een rijtje gezet.

Tip #1: vind een sap vriendje
Zeker als je net zo’n ijzeren discipline hebt als ik… Ik vond het vooral erg leuk om dit samen met 2 collega’s te doen #topteam. Het is een stuk gezelliger, eigenlijk best wel grappig en vooral heel motiverend als je het met iemand samen kan doen. Mocht je niemand in je omgeving zo ver krijgen.. Zoek de gezelschap dan gewoon online (het heet niet voor niets social media). Ik vond het bijvoorbeeld erg leuk om updates uit te wisselen met Chantal van FeelGoodByFood.nl en ook Celine van HealthBeautyMind.com deed een dagje met sapjes drinken mee :)  

DSC_0098

DSC_0026

Tip #2: perfectie bestaat niet
Ik wilde op de 4e dag bijvoorbeeld fruit eten. Fine. Dat eet ik altijd, ik word er blij van. Ik doe het.

Tip #3: neem rust
Ga niet – bij wijze van spreken – een lesje kickboxen op de derde dag. #typisch

Tip #4: drink heel veel water en thee
Omdat je al sapjes drinkt is de kans dat je vergeet om ook veel water te drinken. Dat is alsnog echt heel handig om te doen (zeker om hoofdpijn te voorkomen) en lekkere theetjes helpen je van je honger af (wat dus geen echte honger is).

DSC_0107
DSC_0105

Tip #5: bouw je voeding langzaam af en weer op
Zit je al 5 dagen te kwijnen bij de gedachte van een stuk chocola of pizza (1, dan ben je nog niet klaar dus zet nog even door, en 2.) bouw je voeding langzaam weer op. Begin eerst met fruit eten, dan bijvoorbeeld een soepje van geblende groenten, een salade… etc. Je begrijpt me.

Tip #6: sla genoeg sapjes / eigen groente & fruit in
Je begrijpt wel dat je niet zonder groenten en fruit en dus sapjes wilt komen te zitten..

Tip #7: zie de lol er van in
Niks moet, alles mag, en het is vooral leuk om het een keer te proberen. Ik kan je wel raden om in ieder geval een paar daagjes door te zetten, want pas daarna ga je de positieve effecten het beste merken.

Get inspired!
Enne, wil je nog wat inspiratie? Dan raad ik je aan om deze documentaires te kijken: Fat, Sick & Nearly Dead & Super Juice Me. De link naar de gehele documentaire Fat, Sick & Nearly Dead vind je hier en die van Super Juice Me hier.

Beide zijn het wel ietwat over-gedramatiseerde, super-epische docu’s, maar desalniettemin inspirerend. Lees ook mijn blogpost over de zin en onzin van detoxen even. Dan ben je he-le-maal prepared;)

Liefs van Lisa

Advertenties
Gepost door:Liefs van Lisa

deelt elke dag liefs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s