Op zoek naar een fijn ontbijtje, tussendoortje of een hip toetje? Probeer dan eens chia pudding met kokoswater! Ik ben de laatste tijd echt VERSLAAFD aan kokoswater. Ik vind het zo ontzettend lekker en ik krijg er – een beetje alsof ik 2 koppen koffie heb gedronken – echt een kik van. Je kunt chiapudding – of zoals ik het noem: kikkerdril – maken met water, amandelmelk, kokoswater of kokosmelk. Ik vind persoonlijk onderstaand combi echt heel lekker, maar mocht je dit niet in huis hebben dan kan je ook kokosmelk gebruiken. Anyhow, aan de slag:) 

Afbeelding2

Afbeelding1

Ingrediënten voor 1 portie 

 • 2,5 eetlepels chia zaadjes
 • 100 ml kokoswater & 50 ml amandelmelk
 • snufje vanille poeder
 • snufje zout
 • 1 eetlepel agavesiroop / rauwe honing
 • 1 kleine mango
 • optioneel: 1/2 banaan + kokos snippers

En je maakt het als volgt..

Doe 2 eetlepels chia in een glaasje en schenk daarbij de kokoswater en amandelmelk. Mix met de vanille poeder, snufje zout en de agavesiroop en meng dit goed. Laat dit een uurtje weken (of een nachtje – dan heb je ’s ochtends je ontbijtje al (bijna) klaar! Enjoy!

DSC_0309

Chia prut. Waarom zou je dat eigenlijk eten? 

Enne, ben je benieuwd naar de voedingswaarden van Chia? Lees dan even dit artikel van Iamafoodie.nl (blog door voedingswetenschappers & diëtisten). Ik gebruik chia bijvoorbeeld om mijn dagelijkse hoeveelheid calcium te verhogen (ik eet en drink namelijk geen zuivel waar bijvoorbeeld ook veel calcium in zit).

Goed, dat nog even ter afsluiting. Liefs, liefs, liefs!

p.s vind je dit leuk? Volg mij dan ook even op Facebook & Instagram

Advertenties
Gepost door:Liefs van Lisa

deelt elke dag liefs.

2 reacties op “Chiapudding met Mango & Kokos | Recept

 1. Heey,
  Ik heb dit geprobeerd en bij mij is het gewoon ongeveer hetzelfde gebleven voor dat ik had in de koelkast had gezet..
  Ik dacht misschien ligt het aan dat ik het in de koelkast heb gezet of aan de hoeveelheid kokoswater&amandelmelk. Ik heb namelijk beiden gedaan maar ik keek bij andere recepten van je en daar staat niet beide dus misschien is dit een foutje.. Maar in ieder geval ik zou graag weten wat ik fout heb gedaan☺️

  Kisses Milou

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s