tussen alle blogs over hoe je het lichaam van een fit girl krijgt, hoe je jezelf gezond en vitaal kan eten, en over hoe je de beste versie van jezelf kunt worden, wordt het vooral eens tijd om te (leren) waarderen wie jij bent. Blij en gelukkig zijn met jezelf dus. Want jij en ik weten allebei dat, dat écht de beste versie van jezelf is. En ja, gezond eten (/afvallen) en sporten helpt daar zeker bij. Maar wel mits je dat vanuit het juiste verlangen doet.

Ja lieve meisjes, ga sporten omdat je, je daardoor beter en sterker voelt. Maar niet omdat je vreselijk ontevreden bent over je lichaam of omdat je ongelukkig bent over het toetje dat je gisteren at (of alles wat je gisteren at….). Ga gezond(er) eten en/of afvallen, omdat jij vindt dat jij verantwoordelijk bent voor hoe je je voelt en ook voor wat jij (wel én niet) in je mond wilt stoppen. Ga niet ‘gezond eten’ of jezelf in iets beperken, omdat je ontevreden bent over hoe je er uit ziet. Work on the mind. Je lichaam verdient ook geen overdosis ”comfort food”, omdat je je ergens niet zo goed over voelt… Ga in plaats daarvan eens na waar je, je slecht over voelt en vraag je af of eten (en ook niet eten) het antwoord is op wat je eigenlijk mist. 

liefleven

Gedichtje via @LIEFLEVEN

Lieve meisjes, stop je lichaam tegen te werken en ga er mee samenwerken. Je lichaam verdient het allerbeste (qua voeding, inspanning én ontspanning) en elke andere gedachte die jij daar over hebt is niet waar.

Lieve meisjes, soms moet je tegen jezelf praten zoals je ook tegen je beste vriendin zou praten. Met een beetje respect, eerlijkheid en liefde.

Lieve meisjes, een lang verhaal kort: loving yourself will get you so much further that hating yourself.

Liefs van Lisa

Dit is een stukje tekst dat ik al heel lang wilde schrijven, maar waar het steeds niet van kwam. Misschien omdat ik het zelf ook nog aan het uitvogelen ben.. hoe je een beetje lief voor jezelf bent dus. Toch schreef ik het, omdat ik nog steeds heel veel meisjes blijf tegen komen die hier nog veel in kunnen leren. En ook omdat de focus van bloggers, schrijvers en andere media blijft liggen bij het oppervlakkige: dieet, make-up, sporten.. en niet op het meer dieper liggende: de gedachtes die jij hebt over jezelf. Want als dat laatste verandert, verandert het andere allemaal vanzelf mee. 

Elke dag liefs? Volg mij dan op Facebook.

bron foto

Advertenties
Gepost door:Liefs van Lisa

deelt elke dag liefs.

2 reacties op “Lieve meisjes,

 1. Een mooi stukje tekst, lijkt het. Inspirerend, lijkt het. Echter vind ik de foto erg afbreuk doen aan het verhaal. Het gaat onder imperfectie en dat te accepteren. En dan wordt er nog een foto bij geplaatst van een mooie, slanke bruid. Ik vind dat je zo je eigen doel ver mist…

  Like

  1. Hai Arend, dankjewel voor je reactie en je eerlijkheid! Ik vind de foto zelf geen afbreuk doen aan het verhaal. Het verhaal gaat gelukkig zijn met jezelf en je eigen lichaam. Op de foto staat een vrouw die mij inziens gelukkig is met zichzelf, en het gevoel dat zij hierdoor heeft en uitstraalt is precies het doel van dit artikel. Of zij slank of niet slank is doet er niet toe. Wat er wel toe doet is dat zij zich vrij en gelukkig voelt in en met haar eigen lichaam. Dat is het gevoel dat ik belangrijk vind. Niet hoe haar lichaam er uit ziet. Zowel slank, dun, gespierd, klein, groot, breed, rond, dik – welk label je het ook wilt geven – het punt is dat dat er niet toe (zou moeten) doet.

   Iets anders: de dame op deze foto was degene die jaren geleden curves juist heel sexy maakte:) Ik hoor graag je reactie. Veel liefs

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s