Beeeh, soms heb je gewoon even dat je, je net niet helemaal fit voelt. Ik heb dat vandaag bijvoorbeeld, omdat ik de laatste tijd net wat meer gezelligheid op zoek (ook gezond en vooral heel leuk) en ook niet zo heel geweldig slaap. Dat blijf ik ook nog even lekker doen (zóóóóómer), maar ik merk alleen aan alles dat het voor mij absoluut niet werkt om dit te compenseren met koffie en/of niet al te – voor mijn doen – gezond voer. Juist op dit soort momenten is het daarom goed om tijd te nemen voor het maken van (voor jou) gezonde maaltijden en/of sapjes. Ik koos er vandaag voor om eens een dagje alleen sapjes te drinken (en leuke dingen te doen hehe). Dat is wat ik onder lief voor je lijf vind vallen. Niks detox blabla dus, maar wel even aandacht voor jezelf én vooral ook voor wat je eet/drinkt. 

DSC_0507

Dit sapje vind ik persoonlijk echt geweldig fijn! Hij is gemaakt met een (slow) juicer. Wanneer je sapjes maakt met een slowjuicer (in plaats van een blender) raad ik je aan vooral groente te gebruiken. Fruit kan je beter los eten of blenden (fijne suikers + vezels!). Het sapje is wel heel erg vol met groens. Mocht je dat nog iets te heftig vinden, mix dan met een beetje fruit (zie recept).

DSC_0496

Voor 2 x 500 ml sap heb je nodig:

  • 1 hele bleekselderij (ongeveer 8/9 stengels)
  • 1 grote knol venkel (of 2 kleine)
  • 2 limoenen
  • bos peterselie
  • 4 takjes munt
  • duimpje gember
  • eventueel: 1 peer | 1 appel | 1 schijf ananas 

Snij de groenten fijn en gebruik een (slow)juicer om er sap van te maken (een blender kan je hier helaas niet voor gebruiken).

Tip #1: koop je groenten en fruit op een lokale markt en eet vooral groenten uit het seizoen (en bij voorkeur lokaal). Zo word ‘gezond eten’ ook geen dure aangelegenheid.

Tip #2: geen slowjuicer? geen probleem. Gebruik een blender voor een dagje smoothies, maar kies dan andere receptjes hier.

Liefs van Lisa

Advertenties
Gepost door:Liefs van Lisa

deelt elke dag liefs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s