Als ik mijn opgedane kennis over voeding mag geloven, heb ik eiwitten nodig voor spieropbouw en spierherstel. Nou is het zo dat ik de laatste tijd iets regelmatiger in de sportschool te vinden ben (yeah!). En het blijft een interessant vraagstuk: hoeveel eiwitten zijn optimaal om te eten? En hoe zit dat dan als je meer gaat sporten? Enne, zeker interessant als je veganistisch eet, want bij eiwitten denk je waarschijnlijk aan bakken kwark, kip en… ei?

DSC_0189

Ik ging op zoek naar goede plantaardige eiwitten. Een klein rekensommetje en Google als best friend geeft de volgende resultaten:

  • Peulvruchten (linzen, kikkererwten, bonen)
  • Groenten (broccoli, spinazie, e.d.)
  • Proteïne poeders (bijv. van hennep zaad)

En natuurlijk zitten er ook eiwitten in noten, zaden en in kleinere hoeveelheden in granen. Dus ook wanneer je veel groen(s) wil eten kan je genoeg eiwitten eten. Vind je de combi krachttraining & veganistisch eten interessant? Lees dan ook even deze blog van Denise van Personal Body Plan. Ik stelde in ieder geval op basis van bovenstaande info zelf een fijn proteïne prutje (laat ik het zo gezien de fijne alliteratie maar even noemen..) samen.

DSC_0187

Plantaardige Proteïne Smoothie | Daarvoor heb je het volgende nodig:

  • 1 grote rijpe banaan
  • 100 gram spinazie
  • 1 stengel bleekselderij (optioneel)
  • handje bevroren blauwe bessen
  • 2 eetlepels hennep proteïne poeder
  • glas koud water / amandelmelk

Mix in je blender tot een gladde smoothie.

Echt een aanrader voor iedereen die op een gemakkelijke manier meer eiwitten wil eten! Enne, iets heel anders, ik moest vandaag zo hard lachen om deze foto die mijn vader doorstuurde. Dat wil ik dus ook even delen. Een blije paps en mams hoe leuk is dit. <3

En nu lekker blenderen & sporten.

Liefs van Lisa

Advertenties
Gepost door:Liefs van Lisa

deelt elke dag liefs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s