Holy, ik ben als een malle aan het genieten van de zonnestraaltjes deze dagen. Wanhopig klamp ik me vast aan elk goed zonnestraaltje dat in september nog op mijn blote beentjes valt. Ik ben echt een zomer meisje en ik hou gewoon héél erg veel van de zon (en alle cliché gesprekken die daarbij horen). Als de zon schijnt dan is het gewoon tijd om je kleren uit te trekken en naar buiten te rennen. Lucky me, want ik kon vandaag met het mooie weer thuis werken. En ik zat niet thuis aan de eettafel te werken, maar lekker in het zonnetje op het terras van Bar Spek. Genieten én werken kan dus prima samen gaan. ”Thuiswerken”, I like a lot! 

DSC_0624

Eenmaal thuis flanste ik dit héééle groene slaatje in elkaar. Even een lekker bakje vol met rauwe groentjes naar binnen werken, i like that! Hoe je een salade van alleen maar rauwe groenten lekker maakt is met wat zoets:) daarom een salade met wat dadels en een dressing van agave siroop. Sugar, yes please!

DSC_0622

Salade:

 • 150 gram gemengde salade (dit is een zakje van de AH met witte kool, wortel en andijvie)
 • 1/3 knol venkel
 • 1 rode paprika
 • handje gele tomaatjes
 • 3 dadels
 • noten en zaden (dit zijn walnoten, pompoenpitten en zonnebloempitten)
 • optioneel: alfalfa of andere kiemen en/of een ½ avocado

Dressing:

 • 2 eetlepels agave siroop*
 • 1 theelepel tahin*
 • sap van ½ limoen of een scheutje sinaasappelsap
 • scheutje water

* allen verkrijgbaar bij biologische winkels (en Albert Heijn).

 1. Doe de gemengde salade in een kom. Snij de venkel in hele fijne dunne plakjes. Snij de rode paprika in ringen en halveer de tomaatjes.
 2. Voor de dressing meng je alle ingrediënten in een kommetje. Meng door de salade. Ik doe dit door alles met m’n handen om te gooien.
 3. Voeg tot slot de dadels in stukjes toe, tezamen met de noten, zaden & kiemen.

Deze salade vind ik zelf fijn als lunch of avondmaaltijd. Ik eet daarna wel nog fruit / soep om het een complete maaltijd te maken.

”Turn your face towards the sun, and the shadows fall behind you.”

Liefs van Lisa

Advertenties
Gepost door:Liefs van Lisa

deelt elke dag liefs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s