Ja, je leest het goed: een veganistische brownie gemaakt van Tony’s Chocolonely Pecan Kokos chocolade. Halelujaaaaa! Het zou geen typisch Lisa recept zijn als het niet een beetje anders was dan andere brownies.. Deze brownie is namelijk gemaakt van bonen (én natuurlijk veganistisch)! Boterbonen dus! Hoe tof én voedzaam is dat?

Zoete aardappel brownies zijn zooooooo 2014.

Waarschijnlijk was het alle bloggers al bekend dat er een veganistische Tony chocoladereep uit zou komen. Ik had dat natuurlijk compleet gemist, maar mijn vriendinnetje bracht laatst ineens deze reep mee. Leukieleuk, lief en een goede aanleiding om eindelijk eens mijn eerste taart-toetje-cake achtige recept online te zetten mét die chocolade. Want eerlijk is eerlijk, taarten bakken is gewoon niet echt iets voor mij (afwegen, wachten, ovens…..). Maar deze brownie is té goed en té lekker om niet te delen. Maken dus!

DSC_0686

DSC_0722

Ingrediënten | Vegan Pecan Kokos Brownie

  • 350 gram boter bonen (uitgelekt & omgespoeld, kan gewoon uit potje)
  • 150 gram zachte (medjool) dadels
  • 45 gram (rauwe) cacao
  • 2 eetlepels kokosolie (circa 35 gram)
  • 1/2 rijpe banaan (dus met stipjes)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel vanille poeder
  • zeezout
  • Tony Chocolonely Pecan Kokos
  • optioneel: handje walnoten / pecan noten

DSC_0736

DSC_0742

Ook niet onmisbaar: een oven, bakpapier, spring/cakevorm en staafmixer / keukenmachine.

Bij dat laatste ging ik dus een beetje in de mist… Ik ben – zoals je net al las – geen ervaren taarten bakker. Ik had dus geen cakevorm, geen bakpapier en ook geen keukenmachine. Gelukkig vond ik ergens in een kastje een staafmixer en was de AH om de hoek ;) O ja en de oven was ook nog nooit gebruikt, en die begon in het begin heel hard te roken.. Bij deze is ‘ie ontgroend. So far, brownies bakken met Lisa.

Anyway aan de slag.

  1. Giet de boterbonen af en spoel om. Je hebt 350 gram boterbonen nodig.
  2. Verwarm de oven voor op 170°C.
  3. Smelt de kokosolie (dit doe je door de kokosolie in glas in een bakje met heet water te zetten).
  4. Ontpit de dadels.
  5. De de boterbonen in een kom, tezamen met de dadels, 1/2 banaan, rauwe cacao, kokosolie, bakpoeder, kaneel, vanille en zeezout (eventueel wat walnoten) in een kom.
    Eigenlijk alles dus.. behalve tony’s ;)
  6. Mix dit met een staafmixer tot een glad geheel.
  7. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Schep het mengsel in een bakvorm en strijk glad.
  8. Snij wat stukjes chocolade klein en strooi dit op het brownie mengsel en druk een beetje aan.
  9. Doe in de oven (170°C).
  10. Doe een dansje (45 minuten) en zing een leuk liedje.
  11. Haal uit de oven en check even of hij al helemaal gaar is…  Laat anders nog even 5 minuten staan in de oven (zet de oven wel alvast uit).

Als je hem een nachtje in de koelkast laat staan stijft hij nog beter op! En dan is hij dus nóg lekkerder! Maar goed, je gaat waarschijnlijk niet de hele nacht wachten, dus bewaar in ieder geval een stuk voor de dag erna.

DSC_0733

DSC_0727

DSC_0735

Een brownie van witte bonen, dadel/banaan en kokosolie. TADA! En hij vult heeeeel érg goed. Het is echt een pure chocolade brownie! Hou je daar niet zo van? Doe dan iets minder cacao in het mengsel (35/40 gram en voeg wat extra agavesiroop / suiker toe).

Ga jij dit recept ook maken? Leuk! Deel hem zeker ook op Instagram of op mijn Facebook pagina #veganpecankokosbrownie

Heel veel liefs en bak plezier!

Advertenties
Posted by:Liefs van Lisa

deelt elke dag liefs.

2 reacties op ‘Vegan Pecan Kokos Brownie | Recept

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s