Ik kan soms heel hard lachen om het All day zeiken evenementje en alle posts die ik daarover op mijn Facebook tijdlijn voorbij zie komen. Grappig genoeg heb ik juist zelf onlangs besloten dat ik (voor zover ik dat als redelijk optimistisch persoon al niet deed) stop met klagen. Ik heb namelijk helemaal geen goede reden om te klagen. En als ik vind dat die er wel zijn – en laat ik even eerlijk zijn, dat vind ik inderdaad wel eens – dan moet ik maar wat gaan veranderen. Zeuren heeft – naast je hart luchten – ook geen enkele zin tenzij je er een goede actie aan koppelt. Met deze wijsheid klinkt het alsof ik dit allemaal helemaal op orde heb in mijn eigen leven. Dat is dus niet zo, maar ik maak graag stappen in de goede richting. ;) Even zeuren kan op z’n tijd wel eens prima zijn, maar laten we eerlijk wezen, niemand wordt vrolijk van geklaag. Jij zelf ook niet. 

Een heel leuk leven
Ik las vandaag een fijne blogpost van Merel (De Groene Meisjes) getiteld: Een heel leuk leven. Waarin zij eigenlijk precies beschrijft wat ik bedoel. Er zijn namelijk altijd genoeg dingen in mijn leven om dankbaar voor te zijn. Het is zeker niet altijd makkelijk om alles optimistisch te bekijken (die periodes ken ik ook wel eens), maar je kunt jezelf hier wel in trainen. Wat mij helpt is om me te realiseren dat er op deze wereld genoeg hele erge dingen gebeuren, en dat die problemen zelden vergelijkbaar zijn met dingen die ik hier als problemen ervaar (dat zijn dus eigenlijk geen problemen, maar uitdagingen). Laten we niet vergeten dat er mensen zijn die zich elke dag onveilig voelen, geen eten hebben of op de vlucht zijn. Dat zijn óók mensen, net als ik en jij, met gevoel. Met andere woorden – en daarmee bedoel ik dus de woorden uit de blog van Merel:

”Er zijn genoeg dingen die ik graag anders zou willen zien. Mijn leven is verre van perfect. Maar het is veilig, leuk en gezond genoeg. Wat heb je dan nog meer nodig? In periodes van drukte vergeet ik nog wel eens om de tijd te nemen en eens stil te staan bij dit soort dingen.”

Even rustig ademhalen… 
Precies. Even dankbaar zijn voor alle goede dingen die er dus zijn (en altijd zijn!). Het mooie is dat deze tekst ook gelijk antwoord geeft op de vraag hoe je dan zo’n leven nog vaker als leuk kan ervaren: meer stil staan en blij zijn met wat je hebt.

Even rustig ademhalen,
Het lijkt alsof het regent als altijd,
Maar het regent en het regent zonnestralen
– Acda & De Munnik

Liefs van Lisa

Advertenties
Gepost door:Liefs van Lisa

deelt elke dag liefs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s