Gisteren kreeg ik een leuk pakketje met een groot pak kokoswater thuis. En daar maak je mij natuurlijk wel heel blij mee, want ik vind kokoswater héél erg lekker! Het liefst prik ik dan natuurlijk een rietje in een verse kokosnoot, maar daarvoor moet ik nog even wachten tot ik met mijn billen op het strand in Thailand aan het vertoeven ben. Kokoswater is naast een fijn sapje, echt super lekker om chia prutjes mee te maken. Als je chia zaadjes weekt in bijvoorbeeld water, amandelmelk of dus kokoswater dan nemen ze dit vocht op en krijg je een soort puddingachtige (of kikkerdril achtige) structuur. En dat klinkt ongetwijfeld niet heel smakelijk (het is eigenlijk vrij smaakloos), maar met een zoete fruit smoothie kan je er een heel lekker ontbijtje van maken! 

DSC_0780

DSC_0779

Voor dit receptje deed ik eens heel makkelijk, en kocht ik de ”Lovely Pink” Smoot­hie van de Albert Heijn. Hij is gemaakt met man­go, ko­kos­wa­ter, aard­bei, fram­boos, ba­naan en blau­we bes. Nog meer kokoswater dus:) maar je kunt hiervoor alle sappen van de AH gebruiken, al raad ik wel echt een smoothie aan (dus sappen met bessen o.i.d.).

Ingrediënten voor 1 ontbijtje

  • 2,5 eetlepel chia zaad
  • 125 ml kokoswater*
  • 150 ml bessen smoothie (iets met aardbei/framboos/bosbessen)

* Kies bij voorkeur kokoswater die niet uit concentraat is gemaakt. Ik gebruikte Vita Coco (verkrijgbaar bij AH) voor dit recept.

DSC_0773

DSC_0781

Je maakt het als volgt: week de chia zaadjes in kokoswater (ongeveer 1 uurtje, langer kan altijd) zodat de zaadjes al het vocht opnemen. Doe dit in een schaaltje en meng met de zoete fruit smoothie. Je kunt er nog wat (bos) bessen of ander fruit toevoegen. Ook erg makkelijk om mee te nemen (bijvoorbeeld naar werk / OV). Jam, jam, jam.

Liefs van Lisa

Advertenties
Gepost door:Liefs van Lisa

deelt elke dag liefs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s