Afgelopen zondag ben ik begonnen met een soort coaching/ontwikkel programma via GezondGelukkig (hun website vind je hier). Ik ga de helft van dit programma missen in verband met dit geplande uitje, maar de eerste dag van het programma was super interessant! Ik heb namelijk een soort ademhalingstherapie gevolgd in het tweede dagdeel en dat vond ik best wel bijzonder en ook erg indrukwekkend.

Breathe it all in, love it all out
Adem halen, dat doen we toch allemaal vanzelf? Ik heb dat 1 / 2 jaar gelden wel iets anders ervaren, toen ik er achter kwam dat ik niet per se ”benauwd” was, maar eigenlijk aan het hyperventileren… Door bewuster en beter adem te halen krijg je natuurlijk letterlijk ”meer lucht”, word je rustiger en krijg je veel meer energie. Ik vond zo’n ademhalingstherapie best heftig, omdat je door op een bepaalde manier adem te halen allerlei emoties opwekt en los kunt laten. En zoals de ademhalingscoach zei: stress slaat op meer plekken op dan alleen tussen je oren. Tijdens een ademhalingstherapie sessie kan je van alles ervaren. Je kan gaan lachen, huilen, trillen, verkrampen… Ik heb dit tijdens die ademhalingsessie allemaal mee gemaakt.

Tijdens zo’n sessie verteld iemand je – terwijl je met je ogen gesloten op een matje ligt – welke ademhalingstechniek je kan gebruiken, en hij/zij helpt je ook tijdens ‘het proces’ (zoals dat dan natuurlijk zo mooi heet) door alle emoties/gevoelens die je dan doormaakt. Voor zoiets als dit moet je natuurlijk wel echt open staan. Jij bent tijdens deze oefening in charge, want jij bent natuurlijk degene die adem haalt, dus je haalt er vaak ook uit waar jij op dat moment (bewust dan wel onbewust) wilt waar je aandacht naar uit gaat. Bij mij ging dat vooral over hoe aardig/niet aardig ik voor mezelf ben (geweest) en nog een aantal andere dingen, maar die zijn wel heel persoonlijk om hier te delen;)

Goed tijdens zo’n dag is het ook tijd voor lunch. Deze lunch nam ik die dag mee:)

DSC_0543

DSC_0547

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 150 gram gemengd bladgroen (dit is andijvie, witte kool en wortel)
  • 1/4e komkkommer
  • 1 avocado
  • 5 gele cherry tomaatjes
  • 3 dadels
  • eventueel wat druiven
  • handje pompoenpitten + chiazaadjes

Dressing: sap van 1/2 limoen, een scheutje agavesiroop en een theelepel tahini.

DSC_0539
Was de groenten en snij de komkommer, tomaatjes en dadels klein. Halveer de avocado en snij deze in blokjes. Meng goed met de rest van de salade (bijvoorbeeld met je handen). Maak de dressing van limoen, agavesiroop en tahini en meng dit door de salade. Serveer met een handje pompoenpitten en eventueel wat extra chiazaadjes.

Liefs!

Advertenties
Gepost door:Liefs van Lisa

deelt elke dag liefs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s