Een tijdje geleden plaatste ik een post op Facebook: Yay of Nay voor je haar alleen wassen met water. Nay! Hoor ik mensen zeggen en denken. Geen shampoo gebruiken?! IEW! Hoe hou je, je haar dan schoon, niet vet en vooral mooi? Goed, daar ga ik je dus meer over vertellen!

No Poo 
Steeds meer mensen zullen naast de ingrediënten van hun pakjes en zakjes uit de supermarkt ook gaan kijken naar de ingrediënten in hun shampoo en gezichtscrème. Want eeehm, jij hebt vast ooit ook wel iets gelezen over parabenen, sulfaten, kleurstoffen en parfum in je cosmetica en is dat eigenlijk wel zo fijn voor je huid? Laat ik niet doen of ik daar een expert in ben (I’m not) dus feel free to use Google… Maar daarnaast herken je misschien ook wel dat een nieuwe shampoo de eerste paar keren super goed werkt (je haar voelt zacht, glad, etc.). maar vervolgens lijkt het alsof je, je haar steeds vaker moet wassen om dat effect te behouden. En hoe ziet je haar er eigenlijk uit als je er helemaal geen shampoos en spullen meer in smeert? Best cool om eens te proberen dacht ik zo.

Deze zogeheten No Poo (No Shampoo) houdt – zoals de naam dus al zegt – in dat je je haar niet meer was met shampoo, maar alleen warm water gebruikt. Nieuwsgierig als ik ben – en wellicht ook zo groen en natuurlijk als ik probeer te zijn – wilde ik graag proberen hoe het zou zijn als ik zou stoppen mijn haar te wassen met shampoo.

DSC_0138

Hoe doe je dat?
Dit heeft eigenlijk niet echt uitleg nodig, want je laat in je douche of badder ritueel gewoon 1 klein stapje weg, maar ik doe het als volgt:

 1. Kam je haar goed door
 2. Was het goed met warm water (ook je hoofdhuid dus)
 3. Droog je haar af met een handdoek

En niet onbelangrijk: heb geduld. Ik heb inmiddels 24 jaar mijn haar gewassen met shampoo. Daar is mijn hoofdhuid natuurlijk ook helemaal gewend aan geraakt. Je haar (of beter; hoofdhuid) heeft dus even de tijd nodig om weer zelf dit schoonmaken te regelen.

DSC_0167 - kopie
Wat is het resultaat?
Ik ben gestopt met het gebruiken van shampoo toen ik in Suriname was. Ik liep daar dus met een lichtelijke vette bos haar rond. Maar goed, daar zat ik vooral veel in het water en in het bos dus ik vond het niet zo héél erg. Eenmaal terug in Nederland heb ik een lange tijd gehad dat mijn haar er wel een beetje vettig uit zag. Ik moet zeggen dat ik dit best wel onprettig vond, maar ik wilde het toch even doorzetten. Pas na 10 weken werd het zo nu en dan minder en nu na 15 weken kan ik zeggen dat je het niet meer ziet. Mijn haar heeft aanzienlijk meer volume. Het is een beetje vergelijkbaar met wanneer je een dag op het strand hebt doorgebracht en je haar vol volume zit. I like it.

Dus de 3 grootste voordelen van geen shampoo gebruiken:

 1. Meer volume
 2. Natuurlijker
 3. Scheelt tijd (en geld)

haar

Voor   –   Na

Ik kan het dus zeker aanraden! Je hebt alleen wel een klein beetje geduld nodig…. ;) Mocht je het toch iets te veel moeite vinden om helemaal te stoppen met shampoo, probeer dan langzaam maar zeker minder vaak je haar te wassen en stap daarnaast eventueel ook over op een natuurlijke (of zelfgemaakte) shampoo.

Liefs van Lisa

Advertenties
Gepost door:Liefs van Lisa

deelt elke dag liefs.

3 reacties op “Geen shampoo gebruiken – Mijn ervaring + tips

 1. Grappig. Ik ben dit ook aan het proberen en vroeg me af hoe lang het duurt voordat je haar stopt met supervet zijn. Helaas moet ik zeggen dat ik jouw haar er op de voor-foto veel gezonder uit vindt zien dan op de na-foto, waar het er voor mij slieterig en ongeborsteld uitziet, ondanks jouw posotieve ervaring. Misschien toch maar stoppen dan.

  Gebruik jij nog steeds geen shampoo?

  Like

  1. Hee Kirsten, haha dankjewel voor je reactie. Ik was mijn haar inderdaad weer met shampoo. Ben wel overgestapt op een natuurlijke en plantaardige shampoo en ik was m’n haar nu niet meer elke dag, maar 2 keer per week. Hoe gaat het met jouw haar?

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s