Hello sunday breakfast <3 inspiratie voor dit ontbijtje heb ik gehaald bij een ontbijtje dat ze bij STACH verkopen. Wat een fijne, zoete pudding (*kikkerdril*) maakte ze daar van chia zaadjes met besjes, pitten & zaden.. En dat is eigenlijk een vrij eenvoudig receptje, want je weekt chia zaadjes dan niet in water of amandelmelk, maar in kokosmelk. 

DSC_0898

Ik hou ook echt heel erg van boodschappen doen op de markt. Lekker buiten lopen en gezellig ouwehoeren met de mensen achter de kraam. Deze bananen kreeg ik daarnaast bij een kraampje gewoon mee, omdat ze al rijp waren en de lieve meneer ze de dag erna niet meer kon verkopen. ‘Neem maar lekker mee mop.’ Joepieee!

Afbeelding1

Kokos-Chia Pudding | 1 portie

  • 2,5 eetlepels chiazaad
  • 80 ml kokosmelk
  • 70 ml water
  • theelepel agave siroop / rauwe honing (niet veganistisch)
  • 1 banaan
  • handje verse blauwe bosbessen
  • optioneel: een dadel in kleine stukjes gesneden

En je maakt het als volgt

Doe in een kommetje 2 eetlepels chiazaad en giet daarbij de kokosmelk, water en eventueel zoetstof (agave siroop, honing, o.i.d.). Roer goed en laat dit minstens een half uurtje (of nachtje in de koelkast) staan. Roer voordat je het wil eten dit nog een keertje goed door.

Snij een banaan in plakjes en serveer met wat bosbessen.

DSC_0900

Vind je dit receptje leuk/lekker? Check dan ook zeker even mijn andere receptjes hier.

Liefs van Lisa

Advertenties
Gepost door:Liefs van Lisa

deelt elke dag liefs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s