Drie weken aan het reizen door Thailand en ik vraag me iets af: Where them girls at?!  Het woord reizen wil ik eigenlijk zo min mogelijk gebruiken, want reizen doen we eigenlijk altijd. Vakantie houden dus. En dat is ook wel de beste omschrijving van mijn activiteiten so far… Maar wat mij nogal opvalt is dat ik – zelfs in Thailand – vrij weinig meisjes ontmoet die alleen reizen. Er zijn wel veel meisjes, maar die reizen veelal samen of met hun boyfriend. En dat verbaast me toch wel, want – zeker in Thailand, en ik denk Azië in het algemeen – kan je prima alleen reizen. 

En waarom zou je dat eigenlijk niet doen? Eten, slapen, activiteiten, niksen… You name it. Jij doet wat je wilt, wanneer je het wilt en met wie je het wilt (klinkt ook lekker feministisch dit). En je ontmoet ook veel sneller nieuwe mensen als je “alleen” bent. Want de “alleen-mensen” zoeken elkaar natuurlijk op, om zo minder alleen te zijn;)

imageimageimage

Het nadeel van alleen reizen is misschien dat wanneer je op nieuwe bestemmingen aan komt (’s nachts, in the middle of nowhere…) je wel even je eigen boontjes moet doppen. Maar he, dat maakt je nog zelfstandiger en vooral zelfzekerder, omdat je dat wel even in je uppie fixt. Laat staan dat je ook eens even goed leert hoe je met (o.a.) dit soort situaties om gaat (een lesje dat op school wel handig was geweest).

Dus, ben je een meisje en plan je een reisje… Ga gewoon lekker alleen. Heb je ook mooie verhalen voor je vriendinnen (of boyfriend) als je terug komt.

Ondertussen chil ik hier gewoon met alle alleen-mensen, vooral mannen dus, die wel alleen op reis zijn. En oke, oke, er zijn ook heus wel wat vrouwen;)

Liefs van Lisa

Advertenties
Gepost door:Liefs van Lisa

deelt elke dag liefs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s