Ik heb inmiddels de leeftijd van 24 jaar bereikt. Een interessante levensfase, want je wil nog steeds om 3 uur ’s ochtends naar bed in het weekend (#fomo #forever21), maar ergens leid je – of ik in ieder geval – ook een verstandig, werkend, bestaan die vraagt om een fris & fruitige presentatie en vroeg opstaan. En laten we even eerlijk wezen, daar begin je dan ook steeds meer behoefte aan te krijgen. Dus daar begint de zoektocht naar een balans waarin je een aantal uurtjes te kort in het weekend compenseert met uurtjes erbij doordeweeks. Maar soms lig je in bed en dan ben je in plaats van schaapjes aan het tellen de vergadering van morgen aan het doornemen, of vind je het ineens tijd om al je issues even door te nemen (vrienden, vriendjes, ouders, werk, collega’s….). Je weet wel, the regular stuff.. en dat helpt zeker niet om aan genoeg slaap te komen. 

Schaapjes tellen als je niet in slaap kan komen doen we volgens mij al lang niet meer. En hoewel de wijze woorden van moeders “slaap je niet, dan rust je toch” een kern van waarheid bevatten, kan weinig op tegen een nachtje goed slapen. Daarom deel ik een aantal filmpjes (of vooral audio eigenlijk) die je wellicht kunnen helpen om fijn te slapen. Dus plug je oordopjes in (belangrijk!) en geef je even over aan onderstaande filmpjes om in slaap te vallen (nog belangrijk!) het wordt een beetje spiriwiri namelijk… ;)

Body scan
Tijdens een ‘body scan’ doorloop en voel je elk onderdeel van je lichaam. Je begint bijvoorbeeld bij je gezicht, kaken, ogen en gaat vervolgens langzaam omlaag. Het helpt je daarom bewust te worden van waar je in je lichaam gespannen bent (bijvoorbeeld je gezicht of schouders) en om je daar vervolgens te ontspannen. Door die ontspanning kan je beter in slaap vallen, maar omdat je zo gericht bezig ben kan dit ook helpen wanneer je, je beter wilt concentreren (practice makes perfect).

Of een vrouwenstem, dat kan ook.

ASMR
Misschien heb je al eens eerder van ASMR gehoord, want het was een paar jaar geleden ineens heel hip. ASMR staat voor Autonomous Sensory Meridian Response en kan worden omschreven als het ontspannende of prettige gevoel dat je krijgt door luisteren naar zachte geluiden zoals fluisteren, knisperen en kraken. De meeste mannen die ik over dit onderwerp heb gesproken zijn fan van ASMR, en dan in het specifiek de filmpjes met vrouwelijk gefluister (goh, why is that?). Anyway, ik vind gefluister en lichtelijk gesmak in m’n oor van een dame niet altijd even prettig, maar er zijn ook genoeg video’s waar dat niet het geval is. Kern van het verhaal: wat fijn is verschilt per persoon, probeer dus verschillende filmpjes uit. Het is wel heel apart, een soort brain massage.

No talking 

Talking – gefluister, gehijg, alles er op en er aan.

Bekende ASMR YouTubers zijn GentleWhispering, TheWaterwhispers & HeatherFeather.

Geleide slaapmeditatie
Dus… dit luister ik als ik het lastig vind om m’n gedachtes stil te krijgen. Door me te focussen op het luisteren naar de stem kan ik me beter ontspannen en alle andere zaken loslaten. Dit is weer een mannenstem, omdat ik heb gemerkt dat ik van vrouwenstemmen lichtelijk onrustig / geirriteerd kan raken (woeps haha).

Natuur geluiden
Bij gebrek aan een real life krekel orkest en buiten slapen in een hangmat (heel nice!) kan je er ook voor kiezen om wat natuurgeluidjes aan te zetten.

 

Naast YouTube kan je dit soort audio bestanden ook vinden als Podcast en op Spotify. En ik ben benieuwd, wat is jouw tip om fijn in slaap te vallen?

Veel liefs en slaap zacht!

 

Advertenties
Gepost door:Liefs van Lisa

deelt elke dag liefs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s