Vroeger kon ik mezelf urenlang alleen vermaken. Wanneer mijn moeder aan het koken was zat ik ergens rustig in de woonkamer te spelen met een pan en een pollepel zonder andere kinderen. Met mezelf spelen dus. You get the point; ik leerde al vrij vroeg om mezelf te vermaken zonder anderen. En mijn moeder vond dat belangrijk. 

Alleen zijn is opladen

Nu ik even vakantie heb besef ik me nog meer dat het best fijn is (en vooral: heel goed) om zo nu en dan tijd alleen door te brengen. Of dat iets is waar je veel behoefte aan hebt, heeft o.a. te maken met je persoonlijkheid (om maar even introvert versus extravert te noemen). Of je nou meer introvert of extravert bent, in beide gevallen is zo nu en dan alleen zijn heel goed voor je. Wanneer je alleen bent kan je je gedachten eens de vrije loop laten gaan zonder dat er te veel afleiding van anderen is. Dat geeft rust en opent interessante nieuwe (denk) wegen. Ik ken genoeg mensen die niet alleen kunnen (willen) zijn omdat ze dan ‘gek worden van hun eigen gedachtes‘. Dat lijkt me niet al te best. Zeker omdat je, of je het nou leuk vindt of niet, altijd met jezelf opgescheept bent. En dus kan je beter je gedachtes de vrije loop geven en luisteren naar wat ze te vertellen hebben.

“Overall our research suggests if people take time out to recharge their batteries and experience the time taken out as high quality, this reaps benefits for their own psychological wellbeing, their family relationships and for their employers as they are more likely to perform better at work.” (bron)

Maar he wat blijkt, er zijn genoeg mensen die niet zo goed weten wat ze dan ‘alleen’ kunnen doen. Daarom hier een lijstje van mogelijkheden.

Met jezelf spelen… Wat doe je dan zoal?

  • bakken, koken (goh waar komen die recepten toch vandaan?)
  • een uurtje buiten wandelen
  • je huis schoonmaken
  • dansen in je kamer
  • zingen in je kamer (je bent immers alleen, dus niemand die je hoort, en dat is in sommige gevallen – zoals die van mij – maar beter)
  • stretchen, mediteren, yoga, handstanden oefenen
  • lezen
  • breien (‘lekker rustgevend’ aldus mijn oma)
  • podcasts luisteren
  • gtst kijken

Dat laatste doe ik uiteraard niet echt. Echt niet.

Liefs van Lisa

Advertenties
Gepost door:Liefs van Lisa

deelt elke dag liefs.

Een reactie op “Met jezelf spelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s