Vorige week maandag was het ”Blue Monday”, iets wat wordt omschreven als de meest deprimerende dag van het jaar. Als ik mijn Instagram ’s ochtends check staat het vol met positieve anti-blauwe, pro-vrolijke maandag inspiratie. Wat natuurlijk hartstikke motiverend is. Ik vlieg m’n bed uit, ren naar de sportschool (of ik deed er eigenlijk 2 uur over, maar prima) en ging daarna lekker zonnebanken en koken. Niets blue aan dus;)

Zolang het maar leuk is

Zelden werd mij deze blue monday echter ook duidelijk hoe zeer het belangrijk wordt gevonden dat alles leuk en happy moet zijn. Ik hoor het mensen zeggen als ze aan het daten zijn ‘zolang het leuk is‘, zodra ze een baan hebben ‘nog geen nieuwe zolang het leuk is‘ en vooral ‘moeten genieten van vakantie‘. Ook tegen deze blauwe dag werd hard gevochten met inspirerende en motiverende quotes. Wat natuurlijk best een hele goede eigenschap is. Zeker vanuit de veronderstelling dat positiviteit en goede gedachtes je heel ver brengen (en jouw gedachten, jouw emoties bepalen). Maar laat ik even eerlijk wezen, ondanks al die inzichten voel ik me soms echt wel even niet zo happy-de-peppie. Of iets minder voorzichtig gezegd: gewoon even kut. Wat ik zelf heb geleerd is om daar gewoon zo nu en dan aan toe te geven en het te accepteren. Dat laatste betekent overigens niet dat ik me bij dingen neer leg waar ik wat aan kan veranderen of dat ik als een zuurpruim door het leven ga. Dat betekent wel dat ik bij mezelf na ga waar dat vervelende gevoel vandaan komt en het soms maar even laat hangen als een grijze wolk, want ja shit, ik kan er niks aan veranderen… Of eigenlijk – meer correct – ik heb gewoon even tijd nodig om er achter te komen hoe ik er iets aan kan veranderen.

IMG_4899

Er zijn genoeg dagen waarop ik als een klein meisje aan het rondrennen ben, radslagen maak en blij aan het gillen ben. Zo zullen de meeste mensen mij – gelukkig – dan ook kennen. Maar die grijze wolk hoort af en toe wel bij mij en ik merk dat sinds ik die accepteer ze veel minder vaak komen en ook véél sneller weer weg zijn.

Frame-Artist-300x300

not buying that shit. 

Fuck happy quotes

Als je ook je, laten we ze maar even blauwe dagen noemen, omarmt zul je zien dat er steeds minder van zullen zijn. Je kan er namelijk altijd iets van leren, en alles waar je weerstand tegen hebt, blijft in stand. Dus ben je wel blue op monday? Of een andere dag? It’s okay. Je moet niet altijd leuk en blij zijn….. En gelukkig maar;)

The black parts need to be loved as well” – Selah Sue

Goed mocht je te veel van dit soort dagen hebben dan is het misschien wél tijd voor wat veranderingen, en vooral ook nieuwe zelf inzichtjes. Op een gegeven moment is het ook tijd om even door te zetten. Maar hé wees gewoon een beetje lief voor je grijze wolkjes of je blauwe maandagen. Soms horen ze een beetje bij je:)

Veel liefs,

Lisa

Advertenties
Gepost door:Liefs van Lisa

deelt elke dag liefs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s