Als er iets aan het eten is waar ik vrijwel direct heel erg blij van wordt, dan is het wel chocola. Wat dat betreft ben ik echt een vrouw…. chocola is gewoon instant blijheid. En daarom eet ik chocola als ontbijt, en wel heel regelmatig. Nou experimenteer ik veel met cacao in smoothies, maar deze smoothie is de laatste tijd absoluut even mijn favoriet geworden. Het idee om kokosmelk in m’n smoothie te doen heb ik te danken aan mijn bezoekje aan Thailand en holy, wat is dat lekker! Aangezien ik tegenwoordig vaak ’s ochtends ga sporten eet ik dit ook regelmatig voor m’n bezoekje aan de gym. Dus pak je blender en zet je favoriete Justin Bieber liedje aan… Tijd voor ontbijt! 

Afbeelding1

Ingrediënten voor 1 choco-kokos smoothie

  • 1 banaan
  • ½ bevroren banaan*
  • 100 ml sojamelk (of 50ml soyamelk + 50 ml water)
  • scheutje (volle) kokosmelk  (circa 3 eetlepels)
  • 1 grote theelepel cacao
  • ½ dadel

* doe een banaan zonder schil in een afgesloten bakje/zakje in de vriezer voor tenminste 5 uur

Let’s get blending..

Doe alle ingrediënten in een blender en mix totdat alles helemaal glad is. Eventueel kan je nog wat extra water toevoegen om het meer vloeibaar te maken. Schenk je smoothie vervolgens in een kommetje en lepel op. Je ontbijt is natuurlijk een nog groter feestje als je het, zoals vroeger tijdens het gemiddelde kinderfeestje, versiert. Ik gebruik hier een restje cacao nibs, kokos vlokken en wat chia zaadjes.

DSC_1042

DSC_1044
Ik hoop dat je dit ontbijtje net zo lekker vindt als ik! Mocht je hem ook gemaakt hebben, stuur dan even een fotootje via Facebook of Instagram. Vind ik leuk:)

Veel liefs,

Lisa

 

 

Advertenties
Gepost door:Liefs van Lisa

deelt elke dag liefs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s