Huisgenoot A. heeft mij zelden zo enthousiast naar de keuken zien rennen toen deze cake klaar was. Zoals je wellicht weet ben ik absoluut geen cake en taart bakker. Ik hou niet van afwegen en al helemaal niet van 30 minuten wachten tot een cake of taart geval klaar is. Eigenlijk ben ik gewoon een beetje een bak klunsje, en dat bewees ik deze keer weer. De cake was namelijk ietsje te lang in de oven geweest… Met een heel beteuterd gezichtje liep ik dus – met cake – naar de woonkamer, achtervolgd door een ietwat aangebrand (*krokant*) geurtje :( Goed, ondanks deze kleine fail was de cake toch een succes, want de smaak was er gelukkig niet minder om. Ole!

Hoewel op mijn blog altijd hele groente en fruit rijke recepten staan is dit gewoon een lekkere suiker-en-chocola-volle taart. Ik geloof in gezond eten, maar niet in ‘gezonde dadel taartjes met kokosbloesemsuiker’ (lees: jezelf-voor-de-gek-hou-taart). De combi van beide (gezond eten en zo nu en dan chocoladecake) vind ik overigens wel weer dikke prima. Dus hoppa, lekker bakken, zeker als je zaterdagnacht nog lekker tot de vroege uurtjes stond te dansen;)

DSC_0007

Ingrediënten voor 1 cake

Overige benodigdheden: garde, cakevorm, bakpapier & oven.

En dan natuurlijk bakken…

Verwarm de oven op 190 graden. Mix alle droge ingrediënten (de bloem, suiker, cacao poeder, baking soda, vanille suiker en zout) in een kom.

Smelt de kokosolie. Dit kan je als volgt doen: doe circa 2 grote eetlepels in een glaasje en zet dit glas in een kommetje met heet water. Roer tot alles gesmolten is.

Doe bij de kokosolie een eetlepel witte wijnazijn en giet dit bij de droge ingrediënten. Voeg het water toe en meng met een garde tot een glad mengsel.

Verkruimel een aantal oreo’s (zo veel als je wil) en voeg deze aan het mengsel toe.

Bekleed de bakvorm met bakpapier en giet het mengsel in de cakevorm.

Zet voor circa 30 minuten in de oven.

Als ‘ie dan nog niet gaar is (even prikken met een saté prikker) zet hem dan nog voor 5 minuten (nee, niet nog 15 minuten!!) in de oven en laat helemaal afkoelen (mijn huisgenoot heeft me dit meerdere malen gezegd, maar hallo, je mag best een klein hapje proeven in de tussentijd #ongeduldig).

En voila! Klaar is je cake:)

Wel uitdelen natuurlijk!

Liefs van Lisa

 

Advertenties
Gepost door:Liefs van Lisa

deelt elke dag liefs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s