Mensen zullen zich wellicht afvragen waarom ik steeds met liefs aan het strooien ben. Vrijwel bij elke post wordt er wel liefs gedeeld, maar dat is uiteraard niet zonder reden. Ik ben er van overtuigd dat lief zijn – voor jezelf en voor anderen – het belangrijkste ingrediënt is voor een blij, gelukkig en succesvol leven. Maar ondertussen zijn we soms eigenlijk veel te hard bezig om dat succesvolle leven wel heel goed te willen doen. Vroege sport sessies, eetschema’s, uurtjes langer doorknallen op kantoor en ambitieuze to-do lijstjes. Persoonlijke ontwikkeling is meer dan ooit belangrijk en het lichaam moet het liefst nog even meewerken en er dus tiptop uitzien. En dat lieve mensen, kan vreselijk vermoeiend zijn. En daarom vind ik het tijd voor een kleine lief-voor-jezelf revolutie. En dan eentje waarbij je ook uit het leven haalt wat je er graag uit wil halen!

You should go and love yourself

Begrijp me niet verkeerd, met al dit bovenstaande is namelijk niets mis, mits het vanuit een fijn verlangen gedaan wordt. En dat is vanuit liefde voor jezelf en de positieve doelen die je jezelf om die reden stelt. Positieve doelen zijn bijvoorbeeld: ik wil energiek zijn, ik wil positief in het leven staan, ik wil meer van mezelf houden, ik wil iets doen waar ik blij van word, ik wil sterker worden… En uiteraard horen daar ook gewoon acties en doelen bij.

Hoe kan je doelen stellen én lief zijn voor jezelf?

  1. Formuleer je verlangens of doelen op een positieve manier 
    Wat wil je wél, in plaats van wat wil je niet. Dat betekent dus dat je woorden als niet vermijd (voorbeeld: ik wil niet meer ongezond eten of ik wil niet meer negatief denken) en juist positieve woorden gebruikt (voorbeeld: ik wil gezond eten of ik denk positief). Dit is ook een stuk effectiever; want alles wat je aandacht geeft groeit, en alles waar je weerstand tegen biedt blijft in stand.
  2. Vermijd het gebruik van het woord ‘moeten’
    Je moet niks. Je wilt. Door de woordkeuze te veranderen voelt het niet minder vrijblijvend, maar wel prettiger.
  3. Zeg lieve dingen tegen jezelf
    Een cliché, maar niet minder waar: praat tegen jezelf zoals je ook tegen een vriend(in) zou praten. Als jouw vriend(in) met hetzelfde ‘probleem’ zou zitten, hoe zou je daar dan op reageren? Zou je dan hetzelfde zeggen?

Mocht je aan een langer termijn projectje werken; heb geduld. Baby steps. Je kan (vaak) niet alles wat je wil bereiken in 1 dag afstrepen. Focus je positieve energie op wat je graag zou willen en niet per se gelijk hoe je dat voor elkaar denkt te krijgen. En vandaag sluit ik deze blogpost weer af met liefs, want van alle receptjes en schrijfseltjes op mijn blog, blijft liefs dus het belangrijkste ingrediënt. Ik lees heel graag je reactie in de comments.

Liefs van Lisa

Advertenties
Gepost door:Liefs van Lisa

deelt elke dag liefs.

2 reacties op “Waarom steeds liefs? + 3 lief-voor-jezelf tips om je doelen te halen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s