Normaal kijk ik eigenlijk niet naar het nieuws (want – ”niks nieuws”), maar vandaag is anders. Met het bericht over de aanslag in Brussel komt deze tragedie wel heel dichtbij. Ik word wakker met ‘gemarkeerd als veilig’ meldingen van oud-collega’s uit Brussel op mijn Facebook pagina. En de speculaties over aanslagen in Amsterdam worden via whatsappjes opgerakeld. Terwijl ik op m’n fiets wil stappen flitst de gedachte door m’n hoofd dat aanslagen ook in Amsterdam kunnen gebeuren. Hier, in mijn woonplaats, in de stad waar mijn vrienden wonen. Zet me dit er toe aan om extra voorzichtig zijn als ik het huis uit ga? Of dat ik bepaalde plekken ga vermijden? Gelukkig niet. Terwijl ik mijn voordeur dicht doe begroet de kat van de buren me nog altijd even enthousiast met z’n dikke koppie. De mensen bij de sportschool zijn nog steeds even spraakzaam en vrolijk. En ik drink nog steeds een fijn koffietje bij Bar Spek terwijl 2 lieve vriendjes spontaan ook aanschuiven.

Op Instagram zie ik de quote ”Ik zie mensen, maar geen menselijkheid.” een aantal keer voorbij komen. Ik zie ook mensen. En ik zie angst, haat en frustratie. Drie ingrediënten die mijn inziens terreur voeren.

Peace doesn’t require two people, it requires only one. It has to be you. – Byron Katie

Laat ik deze ingrediënten daarom eens omdraaien. Dat brengt mij bij vertrouwen,  liefde en acceptatie. Vertrouwen in mensen, liefde voor mensen, en acceptatie van meningsverschillen. Van ‘andere’ geloven, van ‘andere’ mensen. Zijn we eigenlijk wel zo anders? Zo veel individuen, zo veel eigen meningen, verschillende gedachten, maar gebonden door dezelfde essentiële behoeften. Allemaal uniek, maar ook allemaal hetzelfde.

Wat een dag. Wat een bizarre wereld. Een wereld met mensen die meer liefde, gehoor en vertrouwen verdienen. Laat ik dat dus aandacht geven. Dat, in plaats van de angsten, de frustraties en de haat.

Wanneer je haat zaait, ben je bezig met het oogsten van oorlog. Blijf rustig mensen, en heb lief. – Meester Bart

Veel liefdevolle aandacht naar alle mensen die – op welke manier dan ook – geraakt zijn door terreur.

Advertenties
Gepost door:Liefs van Lisa

deelt elke dag liefs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s