Ik dacht dat als je je niet goed voelde dat het alleen pijnlijk was. En akelig. En dat je er zo snel van af zou moeten komen. Als we het dan eens hebben over verdriet, dan is je verdrietig voelen best intiem. Al die emoties die duidelijk aan de oppervlakte komen. Je rondtollende gedachtes en de overgave daar aan. Wat ik heb ervaren is dat als je verdriet toelaat en er zachtjes bij aanwezig blijft, zonder jezelf te veel mee te slepen in je gedachten, het vrij snel kan verzachten.

Verdriet moet je niet willen dempen. Je moet het in de ogen kijken. Voelen wat er te voelen valt zonder je te verliezen in het verhaal dat je gedachten jou erover proberen te vertellen. Zonder het te willen oplossen met wijze kennis erover. Bij verdriet zijn er twee wegen; je kan je verzetten en het je laten verharden (lees: mensen stellen mij teleur, etc. …). Of je kan het toelaten en het je laten verzachten. Kies je voor zelf bescherming of laat je je vanuit liefde nog verder bloeien?

Ken je de fijne gevoelens van vlinders in je buik? Het gevoel van veiligheid en comfort? Die gevoelens komen niet door een ander, die gevoelens komen uit jouzelf. Iemand anders kan het hoogstens in je activeren, highlighten en/of triggeren. Maar het zit er allemaal al in. In jou. In mij. Het omgekeerde geldt ook. Niemand in de wereld kan jou kwetsen behalve jijzelf. Je kwetst jezelf door verwachtingen die je van iemand anders hebt, die diegene vervolgens niet kan waarmaken. Een projectie van iets wat had kunnen zijn, in jouw hoofd, maar wat niet is.

It’s not your job to like me. It’s mine. – Byron Katie

Echte vrijheid en geluk zul je ervaren wanneer je bereid bent dat ook aan anderen te geven. Volledige respect en eigenaarschap voor jouw eigen wensen en verlangens en de wensen en verlangens van iemand anders. Dat is liefdevolle vrijheid. Lief hebben wat er is. Geen illusies, geen dromen, maar de realiteit. Dat kunnen omarmen en liefhebben, daarover ben jij in charge. Dat inzicht is elke dag een BeVRIJdingsdag.

In liefs,

Lisa

Advertenties
Gepost door:Liefs van Lisa

deelt elke dag liefs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s