Ik kan me het eerste moment waarop ik in mijn leven met termen als dieet, afvallen en ‘dik zijn’ te maken kreeg niet eens herinneren. Wel weet ik nog dat in groep 4 tijdens de pauze op het schoolplein altijd een wedstrijdje werd gedaan ‘wie het dikst was’. Shirtjes werden opgeknoopt en in het kleine randje vet werd geknepen. ‘Ik ben sowieso het dikst.’ riep dan iedereen om de beurt. En vervolgens aten we zoute stokjes. Je weet wel die droge dingen met zoute korreltjes. Want, ‘daar zitten minder calorieen in dan in een sultana.’ So far rekenen. 

Geen grap dit. Groep 4.

Nou kan je denken, Jezus wat een achterlijke gedachten bij kleine kinderen (laat staan iets te denken over de maatschappij waarbinnen zo’n gedachtegoed op die leeftijd bestaat). Maar nu ik 24 ben moet ik concluderen dat er in sommige sociale settings eigenlijk vrij weinig veranderd is.

En daarom stonden mijn gedachten eens stil bij het gemiddelde Instagram account dat ik volg. Daar worden veelvuldig foto’s geplaatst van het halfnaakte fysiek. Ik wil even vooropstellen dat ik wat halfnaakte beelden op mijn schermpje best kan waarderen (dit, dit en ja dit al helemaal). Ik volg deze mensen natuurlijk ook omdat ik het dusdanig informatief, inspirerend of interessant vind. Alleen de veelvuldigheid waarmee likes wordt gevraagd op #abs, de #workoutselfie en #strakinzwempak vind ik wel bijzonder. Als je zelf blij bent met wat je in de spiegel ziet hoe zeer is het dan nog nodig dat met de buitenwereld te delen? Mocht je dat eerste nastreven dan is wat brain training misschien harder nodig dan die workout om 7 uur ’s ochtends.

Kijk ik vind het leuk om die mooie billetjes te zien, en zie sporten ook als een goede bezigheid, maar ik vraag me af of de meeste mensen niet compleet hun doel missen wanneer ze dit soort foto’s posten. En daarom deel ik een affirmatie die laatst in mij opkwam tijdens een ademhalingssessie. Ik vind hem ook vrij alomvattend voor mij en mijn generatie millenials. Als je deze bij je 50 squats ook even hardop herhaalt en er in geloofd, dan zijn al die selfies wellicht niet meer in zulke veelvoud nodig.

Ik. Ben. Genoeg.

Je bent genoeg. Dus laten we iets minder vergelijken en wellicht ook iets minder showen. Want wanneer je meer gehoor kan geven aan het waarderen van jezelf, zal je minder hoeven te vragen om de aandacht en waardering van anderen.

In liefs,

Lisa

 

 

Advertenties
Gepost door:Liefs van Lisa

deelt elke dag liefs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s