Wat als alles wat er gebeurt in je leven altijd PRECIES is wat jij op dat moment nodig hebt? The good and the bad. De laatste tijd ben ik er van overtuigd dat dat zo is. Want door je eigen gedachten en gedrag trek je aan wat je op dat moment nodig hebt – the good! Of wat je niet meer wil – the bad? Nee, dat gevoel en dat lesje is JUIST wat je nodig hebt. Beide zijn positief zolang je het in liefde aanvaard.

Wanneer je hoofd vol zit met weerstand tegen wat er nu gebeurt in je leven (wat je denkt, hoe je, je voelt, hoe je leven er uit ziet) dan sla je dicht. Je baalt en de invloed op je eigen leven wordt vanuit deze teleurstelling steeds kleiner. Terwijl acceptatie juist zorgt voor RUIMTE. Ruimte voor nieuwe ideeën, ruimte voor dankbaarheid, voor liefde, voor vertrouwen. Ruimte om te genieten en ruimte om te doen waar je blij van wordt.

Alles wat je nodig hebt aan nieuwe (zelf) inzichtjes kan altijd naar boven komen. In veel situaties is het leven niet iets dat je overkomt, maar iets dat op jou reageert. Op jouw eigen gedachten, jouw eigen zelfbeeld, jouw eigen toekomstbeeld. Dus kies de gedachtes die je groter maken.

 

Flowen dus.

Op je gedachten.

Die komen en gaan.

 

Op je gevoelens.

Die komen en gaan.

 

Op wat er NU is.

Altijd. In dankbaarheid en vol vertrouwen.

 

In liefs,

Lisa

 

Advertenties
Gepost door:Liefs van Lisa

deelt elke dag liefs.

4 reacties op “Go with the flow

 1. Yay voor deze blogpost! Dit is precies waar ik mee bezig ben. Niet dat alles voorbestemd is, wel dat ik moet leren accepteren. Maar ja, daar zit ook al het stuk waar het mis gaat: het woordje moeten. Ik moet van alles en ga nu heel krampachtig proberen dingen te accepteren, maar dat lukt dus niet. Accepteren moet idd vanuit de flow en de ruimte komen die je jezelf daarvoor geeft. Lastig hoor!

  Like

  1. Dingen moeten accepteren of loslaten kan inderdaad lastig zijn. Meestal komt dat, omdat er nog een stapje voor is. En dat is omarmen en dankbaar zijn voor wat je nu hebt of tegen komt.

   Maar dan komen er wellicht gedachtes op die daar toch weerstand tegen bieden… Meditatie kan hierbij helpen (relativeren, afstand nemen). En ook het onderzoeken van je eigen gedachten kan hierbij helpen. Welke overtuigingen heb je op dit moment? En helpen die je of helpen die je eigenlijk niet? En zijn die gedachtes eigenlijk wel waar?

   Wat mij ook helpt is om dit alles ook niet te serieus te nemen. Niet te veel jezelf te dwingen en ook niet te veel te oordelen over wat je denkt of voelt. Het is en blijft een leuke zoektocht naar wat werkt voor jou:) veel liefs en thanks voor je reactie!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s