Lange tijd heb ik gedacht dat luisteren naar je intuïtie iets puur gevoelsmatig was, maar het berust wel degelijk op redenering en intelligentie. Je intuïtie is een vorm van intelligentie die bepaalde signalen zo snel op pakt dat je brein het nog niet logisch heeft kunnen verklaren of beredeneren. Je intuïtie is zo krachtig dat het daarmee slimmer én sneller is dan je brein. Wanneer er een korte koppeling tot stand komt in jouw hoofd – een vrij onbewust proces van verschillende herinneringen, kennis en ervaringen – dan kan onze intuïtie ons ‘iets vertellen’. Het is iets in jezelf dat je verteld dat je sommige mensen bijvoorbeeld graag uitnodigt om dicht bij je te komen. En anderen juist niet.

Omdat mijn intuïtie vrij sterk is gebeurd het regelmatig dat ik dingen eerder ‘weet’ dan dat ik het mezelf in dat moment al logisch kan uitleggen. Ik voel dat iets zo is en ik handel daar naar. Dat geldt ook voor inzichten over, en het aanvoelen van, anderen. Ik weet wel dat mijn intuïtie eigenlijk altijd gelijk heeft. En omdat ik er nu steeds meer in geloof en in durf te vertrouwen het ook altijd klopt.

Je intuïtie is (zeker als je hem net leert kennen) geen harde schreeuwende stem die zegt dat je dit of dat moet geloven of dat dit of dat zo is. Het vraagt je om er naar te durven luisteren.

En dat is misschien wel een beetje eng, want je gevoel en intuïtie voelen wellicht vaag en onzeker aan. En onzekerheid is een van onze grootste angsten die ons doet grijpen naar zekerheid. Daarom vragen we bijvoorbeeld naar de mening én goedkeuring van anderen als we een keuze maken. Maar JOUW intuïtie weet meer dan waar je met verstandige beredeneren kan komen. Dus durf je eigen intuïtie te vertrouwen. It knows the way.

In liefs!

Advertenties
Gepost door:Liefs van Lisa

deelt elke dag liefs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s