Elke dag probeer ik me bewust te zijn van wat me blij maakt, rust geeft of waar ik op een andere manier gelukkig van wordt. Wat mij betreft is dankbaar zijn een heel groot goed. Dankbaar zijn druist namelijk altijd in tegen een – wellicht ook herkenbaar – onrust van meer en beter willen zijn, hebben en doen.

De grote vraag is: ga je ergens een keer gelukkig WORDEN? Of ga je nu gelukkig ZIJN?

Waarschijnlijk voel je meer voor dat laatste, maar dat is soms best lastig.. Vooral omdat we in een maatschappij leven en opgroeien die ons voorschrijft dat het leven, en alles daarin, altijd mooier en beter kan. Omdat we vanuit onze opvoeding mee krijgen dat we zelf de touwtjes in handen hebben over hoe onze toekomst er uit ziet. Ons leven is maakbaar en we moeten er uit halen wat er in zit. Het is niet genoeg zoals het nu al is. Een schaarste – of tekort – gedachte kan je dat noemen: er is niet genoeg (tijd, spullen, liefde, schoonheid etc.). Om er maar even een paar uit de mouw te schudden: #debesteversievanjezelf #omdatjehetwaardbent #benjijgelukkiggetrouwd #tinderen #hamsteren En dan wordt het waarderen van je eigen uiterlijk en het waarderen van de relatie met jezelf – en een ander – wel een stukje uitdagender…

Wat als er van dat alles al genoeg is? Dankbaarheid brengt je dichter bij die gedachte, en daarbij bij het gevoel van rust, liefde, geluk. Vanuit dankbaarheid hoef je niet te vergelijken en te streven. Vanuit dankbaarheid is er OOK ruimte voor verandering en ontwikkeling, maar niet vanuit de onrust dat het allemaal beter moet omdat het nu nog niet fijn, mooi en goed genoeg is. Dan gaat het van-zelf.

Ook ik verlies het soms heel heel eventjes uit het oog als Tante Truus (ego) begint te gillen dat het niet goed en mooi genoeg is. En daarom: daily practice recommended ;)

Vandaag ben ik (mezelf) dankbaar voor…. {vult u in} als je wil mag je het uiteraard ook even delen:) Alles wat je aandacht geeft, groeit.

Have a lovely ❤️ day!

In liefs, Lisa

 

Advertenties
Gepost door:Liefs van Lisa

deelt elke dag liefs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s