Zoals mijn meeste lezers wel weten vind ik het zo nu en dan leuk om inzichtjes te droppen op Instagram. Iets in het kader van Advies van Lies. Waarom? Adviseren is nogal met mij verbonden. Dat kan niet anders voor iemand die informatie, kennis en ervaring opneemt als een spons en dan ook nog eens andere mensen wil helpen en laten groeien. Daar komt bij dat de lieve heer (of voor mij meer correct: mijn papa en mama) mij hebben gemaakt met een vrij luide stem en lach. Die is er om gehoord te worden toch?

Maar er is toch een ding waar ik niet helemaal uit kom en ook dat kan ik best even delen. Vooral omdat dit me het afgelopen hele jaar heeft bezig gehouden. En dat is de vraag;

”al deze zelfinzicht en passie, wat wil ik daar eigenlijk mee doen?”

Vanochtend was ik een aantal white papers aan het doornemen van een onderzoeksbureau naar de ontwikkeling en effecten van sociale innovatie binnen organisaties (op creativiteit, werknemerstevredenheid, productiviteit). Ik heb letterlijk een map op mijn laptop getiteld: KennisBank waarin ik dit soort artikels, onderzoeken en papers verzamel. Ook met onderwerpen als het nieuwe werken, appreciative inquiry, sociale veiligheid bij ziekenhuizen, en zo verder….  Onder andere met cijfers, tabellen en excel skils waar je u tegen zegt.

Ondertussen staat er ook een tabblad open op mijn laptop met informatie over werking en betekenis van chakra’s. Over het openen van je derde oog en over reiki en prana healing. En ook een of andere interessante meneer’s Twitter account die iets te zeggen heeft over minder werken maar wel meer werk verzetten. Hell yeah, deze vent snapt het ook. Intuïtief gezien, qua cijfers geen idee.

Allemaal super boeiend en ik WIL daar iets mee doen. Maar ja het ene is vrij hard core business, het andere soft op de mens met hoog boomknuffel en zweef gehalte. En ja dan krijg je de vraag: wat levert dat nou eigenlijk op?

Cijfers <> emoties.

Kwantiteit <> kwaliteit.

Hoofd  <> hart.

Verstand  <> gevoel.

Zittende kantoor job <> buiten spelen.

Moet ik nog leren dat de wereld zo niet werkt? Of ga ik de wereld gaan leren hoe die volgens mij werkt?

Of meer waarschijnlijk: een combinatie van beide, maar omdat ik Lisa van Middelaar heet toch iets meer van het laatste. Ik vind het best een klusje om dat bij elkaar te brengen.  En ik ben er van overtuigd dat dat kan (en nog eens noodzakelijk is ook). De vraag is alleen of de wereld daar al klaar voor is. Of misschien beter; hoe ik de wereld daar klaar voor ga maken (#ambities). En dan nog een balans vinden tussen die ambities en je eigen persoonlijke gesteldheid.

Damn, cliché millenial. Denk je nog authentiek te zijn ook.

Inzicht so far: Dream Big, Act Small, Enjoy the Ride.

Want stapjes kan je maken. Elke keer weer.

En dan komt de rest van-zelf?

In liefs,

Lisa

Advertenties
Gepost door:Liefs van Lisa

deelt elke dag liefs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s