Als iets mij wel eens belemmerd is het een door mezelf opgelegde tijdsdruk. Druk om snel over iets heen te komen, druk om dingen sneller te doen, druk om door te gaan naar een “volgende” stap.

Het meisje met de hamer noem ik die inmiddels. Die keihard staat te timmeren en schreeuwen als ik iets moet doen. En snel!! Liever gisteren, dan vandaag nog.

Een ander vriendinnetje herkende dit. Zij noemde dit stemmetje “de directeur”. Dit stemmetje in mijn – en misschien ook jouw hoofd – werkt alles behalve prettig. Eerder beklemmend, benauwend, gehaast en dus alles behalve relaxed. En dus werd het tijd;) om die (vrij diep gewortelde overtuiging van tijd tekort) om te draaien. En wel naar de overtuiging dat er genoeg tijd is. En als je daar eens vaker bij stil staat ;) dan is dat natuurlijk helemaal waar.

Je bent namelijk altijd op-tijd. Je hebt alle tijd die er is. En alles komt als “de tijd daar rijp voor is”. Je hoeft je niet te haasten, waar je ook heen wil. En vanuit rust vind je vaak ook nog eens veel meer, ook omdat je vanuit je gehaast soms ongelukkige sprongen kan maken. En vanuit rust juist keuzes maakt vanuit vertrouwen.

Dat is ook een cadeautje dat je kan krijgen van veel buiten zijn. Geen haast en toch constante groei en verandering. Om af te sluiten nog een quote uit de film Down To Earth:

“Why rush? It is already there. You will get there.”

Veel liefs, Lies

Advertenties
Gepost door:Liefs van Lisa

deelt elke dag liefs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s