Traditie is het voor mij geworden om aan het einde van het jaar de voorgaande 12 maanden eens te evalueren (bijvoorbeeld op deze manier in 2015). Waarom? Het helpt je bewust te blijven van waar je mee bezig bent, of dat fijn voor je is en waarom. Het geeft je positieve energie en helpt je om keuzes te maken, omdat je weet welke richting goed voelt – en daarmee is – voor jou.

De 5 vragen om jezelf te stellen

Mocht je het ook leuk vinden om dit te doen (ik kan het je van HARTE aanraden) dan heb ik een lijstje met 5 vragen die je helpen om daar inzicht in te krijgen. Dus plan even een momentje met jezelf en zet een goed muziekje aan en ga fijn schrijven. Komen ze… :)

Waar voelde ik mij helemaal mijzelf dit jaar?

Wat was ik daar aan het doen (en met wie)?

Voor welke inzichten ben ik dit jaar dankbaar?

Hoe zou ik mij meer willen voelen in 2017? En wat doe ik dan?

Wat is mijn persoonlijk thema voor 2017?

Om focus te behouden kan je na afloop in 1 – 2 zinnen het antwoord op je vraag samenvatten. En als je meer wilt schrijven vervolgens opsommingen/lijstjes maken.  Het bepalen van een thema helpt je tot slot om je keuzes komend jaar richting te geven, want: wat heeft nou echt prioriteit voor jou de komende maanden?

The Joy of Just Being

Mocht je het leuk vinden om je inzichtjes te delen dan zie ik ze graag tegemoet! Mocht je vragen hebben dan uiteraard ook! (Dit mag ook in een privé bericht, die krijg ik de laatste tijd ook vaak).

Niet onbelangrijk, en overigens geheel in lijn met mijn persoonlijke thema, een zinnetje om mee af te sluiten.

”In today’s rush, we all think too much – seek too much – want too much – and forget about the joy of just being.” – Eckhart Tolle

 

Alvast een gelukkig nieuw jaar en veel liefs,

Lisa

Advertenties
Gepost door:Liefs van Lisa

deelt elke dag liefs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s