Gisteren verscheen dit artikel over fitgirls en eetstoornissen in de Volkskrant. Ik schreef hierover ook een klein stukje. Mijn antwoord op de vraag of de fitgirl-hype zorgt voor een nieuwe eetstoornis? Nee. Een meer genuanceerd antwoord is: wel is het een hele uitdaging om je – zeker als je jong bent – niet te laten beïnvloeden (noem het ”inspireren”) door plaatjes via o.a. social media.

#nofat #nocarbs #nolife?

Maar wat doe je als je de leeftijd van 24 hebt bereikt? Je ziet in dat niks buiten je zelf je slecht over jezelf kan laten voelen behalve jij zelf (en hoe jij je verhoudt t.o.v. die buitenwereld). Je ziet in dat vormen van stoornissen en verslavingen voortkomen uit een laag zelf beeld. Letterlijk zelf-beeld; het beeld dat jij hebt van jouw zelf. Mocht dat niet helemaal lekker zitten dan nodig ik je uit daar eens aandacht aan te besteden. Jij lieve JIJ! Het gaat om jou, jouw beeld. Niet de “fitgirl”. Waarom deel ik dit? Omdat selfie-geile fitgirls al lang irritant gevonden worden maar hetzelfde symptoom wel (alweer!!) in een ander jasje gestoken wordt. En wel in iets wat ik een andere trend noem namelijk de: ”het-is-net-niet-goed-genoeg trend”.

Fitgirl, #healthy, beste versie van jezelf, persoonlijke ontwikkeling, #lifegoals, ambities en ‘super zen’ als nieuw status symbool. In Thailand zouden ze zeggen: ”same, same, but different”. Een in de essentie zelfde belemmerende overtuiging die zich op verschillende manieren manifesteert.

Tijd voor een nieuwe trend: Enoughness

Jij bent al helemaal af! Fantastisch af zoals alles is NU zoals het is. Elk plaatje en kiekje waardig of het nou je charme wilt noemen of je zwakte. Goals? Doe je ogen dicht (letterlijk en figuurlijk) en voel maar eens waar je dan naar toe wordt geleid. Dan komt vanzelf groei, ontwikkeling en dat zonder disbalans (‘stoornis’). Fijn he? Hoeven we ook niemand anders verantwoordelijkheid te geven over ons-zelf. Ik wil niet ontkennen dat het lastig is, en voor sommige mensen gevoelsmatig een zwaar gevecht, maar ik kan – ook uit ervaring – wel toegeven dat dit de (een?) weg is.

In liefs,

Lisa

Advertenties
Gepost door:Liefs van Lisa

deelt elke dag liefs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s