Het is fijn om te omarmen dat je als mens niet zo perfect bent, en dat je daarom alle kanten van jezelf mag laten zien. Dat vraagt om inzicht in waar je krachten en valkuilen liggen en vooral ook om het inzicht dat je daar geen excuses voor hoeft te maken. Laten zien wie je bent en wat je wil: op je mooist, op je lelijkst, maar bovenal open en oprecht. Diep van binnen willen we dat allemaal, en weten we ook dat het de basis van (zelf)vertrouwen en verbinding is. Maar in een omgeving van mensen die hun schil van (schijn)zelfverzekerdheid tonen ben je snel geneigd daar aan mee te doen.

Kwetsbaar en open zijn is best wel heel erg eng, want wat zullen mensen wel niet allemaal van je vinden? En de muurtjes en maskertjes die je vervolgens op zet om een leuk (verantwoord, aardig, sterk..) persoontje neer te zetten creëert juist afstand.

Omdat je verbergt wie en wat er schuil gaat achter een opgepoetste buitenkant kunnen anderen (en jijzelf) niet houden van wie je werkelijk bent. En dat is wel wat we in essentie willen. Door openhartig te zijn en je eigen behoeftes en angsten te delen creëer je verbinding. Dat vraagt wel om moed (of: ballen). Het betekent niet dat je geen teleurstelling tegen komt, het betekent ook niet dat iedereen zo open en kwetsbaar naar jou gaat zijn, maar het betekent wel dat jij naar je eigen gevoel luistert en daar naar handelt. En dat durven doen voor jezelf, daar worden we uiteindelijk altijd het meest gelukkig van.

Het bekent dat je ook overal eenzelfde persoon kan zijn. Een persoon met een iets te harde lach, kritisch, eigenwijs en hier en een piekeraar. Iemand die gevoelens ook graag toedekt met kennis en ‘wel weten wat verstandig is’’. Maar met heel veel openheid, gevoel en liefde. Ha-Le-Lu-Ja wat fijn, dat dat allemaal mag. En dat er dan mensen zijn die van je houden.

Fijn. Openhartigheid.

Met liefs,

Lisa

Advertenties
Gepost door:Liefs van Lisa

deelt elke dag liefs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s